Hlavní obsah

Z české druhé ligy až mezi světové hvězdy! Dukla se pyšní reprezentačním debutantem

Zajímavý fotbalový příběh. Záložník Mohamed Doumbia z druholigové Dukly Praha si splní velký sen. Poprvé byl nominován do národního týmu Pobřeží slonoviny, kde se potká s hvězdami světového fotbalu. „Jsem šťastný, je to pro mě velká čest a moc se těším,“ těší se jedenadvacetiletý hráč.

Foto: fkdukla.cz

Mohamed Doumbia z pražské Dukly je v nominaci A-týmu Pobřeží slonoviny.

Článek
Fotogalerie

Nestává se příliš často, aby hráče z druhé české ligy povolali do seniorského národního týmu. Navíc do týmu s takovým zvukem! Vždyť Doumbia se potká v jedné šatně s hvězdami Premier League či italské Serie A. V nominaci s ním jsou například Nicolas Pepé z Arsenalu, Serge Aurier z Tottenhamu, Eric Bailly z Manchesteru United nebo Franck Kessié z AC Mián.

„S Franckem se znám, je to můj kamarád," usmívá se Mohamed Doumbia v rozhovoru pro klubový web. „Těším se také na Gervinha a Wilfrieda Zahu. Nominace do reprezentace je odměnou za moji práci," povídá střední záložník, jehož vysněným klubem je anglický Liverpool.

Doumbia je letos stálicí v sestavě Dukly. Za šest odehraných zápasů vstřelil dvě branky a svým přehledem na hřišti a přesnými přihrávkami několikrát připravil šanci spoluhráčům.

Obrovský motor týmu

„Všichni víme, že Doumbi je ve druhé lize nadstandardním hráčem. Jsem přesvědčený, že je to další krůček v jeho kariéře a zároveň obrovský motor. Když jsem viděl, s jakými hráči je v nominaci... Bude to pro něj fantastická zkušenost," řekl Roman Skuhravý, trenér Dukly.

Kromě hvězdných spoluhráčů se drobný záložník může těšit i na atraktivní soupeře. Reprezentace Pobřeží slonoviny totiž sehraje přátelský zápas v Belgii (čtvrtek 8. října od 20:45) a pak na neutrální půdě v Nizozemsku s Japonskem (úterý 13. října od 16:45).

Z Dukly obdrželi reprezentační pozvánky také Daniel Souček a Samuel Dancák. Souček byl povolán do českého týmu do 21 let pro kvalifikační zápasy, Dancák jako náhradník do stejné kategorie mužstva Slovenska.

Reklama

Související témata: