Hlavní obsah

Zbrojovka už zbrojí na jaro. S týmem se připravují mladý ghanský stoper a brankář Sváček z Plzně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před sezonou se netajili plány na rychlý návrat mezi elitu, avšak podzimní část druhé ligy jim zdaleka nevyšla podle představ. Vedení fotbalové Zbrojovky se proto už ohlíží po posilách pro odvetnou část soutěže. K brněnskému mužstvu, které ještě pokračuje v přípravě, se připojili na zkoušku devatenáctiletý ghanský stoper Foster Gyamfi a šestadvacetiletý brankář Dominik Sváček z Plzně.

Foto: FC Zbrojovka Brno

Ghanský stoper Foster Gyamfi se zapojil do přípravy fotbalistů brněnské Zbrojovky.

Článek

„Gyamfi je talentovaný levonohý střední obránce. Uplynulý rok a půl strávil v dánském Esbjergu. V kontaktu jsme byli už v létě. Stráví s námi příštích deset dní. Rádi bychom ho viděli i v zápasech,“ uvedl sportovní manažer Zbrojovky Zdeněk Psotka. Gólman Sváček je bývalým mládežnickým reprezentantem, který má kromě české nejvyšší soutěže zkušenosti i ze slovenské ligy v dresu Liptovského Mikuláše.

S brněnským celkem, který přezimuje na šestém místě druholigové tabulky, už po zranění trénuje i zkušený stoper Jakub Šural, dorostenec Filip Večeřa a kapitán béčka Zbrojovky Vojtěch Šmíd. „Večeřa i Šmíd podávali na podzim ve svých mužstvech výborné výkony. Zaslouží si šanci,“ tvrdí trenér Tomáš Polách.

Ke změnám dochází také v realizačním týmu Zbrojovky. Gólmany bude nově připravovat Vlastimil Hrubý, který byl na podzim hrajícím trenérem brankářů v brněnské rezervě. Střídá Martina Doležala, jenž se přesune k mládeži. Na post trenéra brankářů béčka přichází mistr republiky z roku 1978 Josef Hron. Kondičním trenérem se ve Zbrojovce nově stal Jakub Fikar.

Brněnské fotbalisty čekají v tomto roce ještě dva přípravné zápasy. V pátek se utkají s Chrudimí a 8. prosince s Opavou. „Pak dostanou hráči individuální tréninkové plány,“ prozradil Polách. Zimní přípravu poté Zbrojovka zahájí 8. ledna.

Reklama