Hlavní obsah

Znojemští s Ordošem a Bučkem by rádi zabojovali o baráž

Jaro jim příliš nevyšlo, avšak před startem nového ročníku druhé ligy se netají vysokými ambicemi. Fotbalisté Znojma hodlají zabojovat o účast v baráži o elitní soutěž, která se bude týkat podle nového herního modelu druhého a třetího mužstva tabulky.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Michal Ordoš ještě v dresu Olomouce.

Článek

„K tomu potřebujeme pomoc našich fanoušků. Zejména na našem stadiónu se proto potřebujeme zlepšit. Kvůli tomu, aby chodilo víc lidí, se vracíme k pátečním termínům domácích zápasů," sdělil znojemský šéf Jiří Tunka. V premiérovém duelu přivítají Jihomoravané už dnes od 19 h na svém hřišti Varnsdorf.

Před utkáním se klubové vedení rozloučí s obráncem Mezlíkem, který kvůli vleklému zranění pravděpodobně skončí v šestatřiceti letech s vrcholovým fotbalem. Mužstvo naopak znovu přivede na hřiště s kapitánskou páskou Cihlář, který na jaře chyběl kvůli dlouhodobému zranění.

Kouč Znojma Leoš Kalvoda má v kádru jednadvacet hráčů. Kromě několika mladíků přivítal i dva zkušené borce. Novou brankářskou jedničkou by se měl stát bývalý gólman Baníku Buček a znojemskou ofenzívu posílí útočník Ordoš, někdejší nejlepší ligový kanonýr v dresu Olomouce. „Věřím, že nám oba výrazně pomohou," očekává Kalvoda. Čerstvou a pravděpodobně poslední posilou je bosenský forvard Beganovič.

Znojemští by rádi uspěli i v domácím poháru. „Trenér dostal za úkol, abychom v něm postoupili co nejdál," usmál se Tunka. „Nemáme juniorku ani béčko, a tak v něm chceme dát příležitost hráčům, kteří se ve druhé lize na hřiště tak často nedostanou," vysvětlil.

Reklama