Hlavní obsah

Kladenský Kusý: Byla jenom otázka času, kdy půjdeme nahoru

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hokejový útočník Denis Kusý se gólem a asistencí podepsal pod výhru Kladna na ledě Karlových Varů, po které se Rytíři posunuli na 12. místo extraligové tabulky. Šestadvacetiletý hráč věří, že se bude Středočechům dařit i nadále.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

SESTŘIH: HC Energie Karlovy Vary vs. Rytíři Kladno 1:2Video: Tipsport Extraliga / BPA

 
Článek

„Byla jenom otázka času, kdy si všechno sedne a my půjdeme nahoru. Podle toho, jak pracujeme na tréninku, tak se to snažíme přenést do zápasu. Je jedině dobře, že jsme dnes vyhráli za tři body a pomůže nám zase do dalších zápasů,“ řekl Kusý novinářům.

Středočeši bodovali v šestém utkání za sebou, čtyři dokázali vyhrát. „Dnes jsme měli dobrý pohyb. Říkali jsme si, že to budeme hrát jednoduše, a z toho vyplynuly i góly. Dvakrát jsme to tam nahodili. V prvním případě jsem to posunul před branku Edymu (Tralmaksovi) , který to dotlačil. U druhého gólu jsem se natlačil do brány a tam to bylo o štěstí,“ uvedl Kusý.

Přihlaste se a sledujte exkluzivní videa z Tipsport extraligy
Přihlásit se

Karlovy Vary - Kladno 1:2 (40. Kusý)Video: Tipsport Extraliga / BPA

Při jeho brance ve 40. minutě se mu podařilo zakončit individuální akci pod horní tyč. „Edy mi to dal do jízdy a já jsem se už jenom soustředil, abych se do branky natlačil. Potom to už je o štěstí, zda to zvednu, nebo ne. Jsem rád, že se mi to podařilo zvednout, protože by to Frodlík (brankář Frodl) asi měl,“ řekl.

Hostům se na západě Čech dařilo kouskovat hru, což byl podle Kusého záměr. „Není na tom vůbec nic špatného. Když jsme tam zavaření už dlouhou dobu, pomůžeme si zakázaným uvolněním. Řekneme si co a jak a jedeme dál,“ podotkl.

Kladno vyhrálo v Karlových Varech poprvé od března 2014. „To jsem nevěděl. Ale jak říkám, my jsme si za tím šli již od začátku. Před zápasem jsme si na to nastavili hlavy a šli jsme si pro to,“ dodal Kusý.

Reklama