Hlavní obsah

Chtěl jsem trénovat Liverpool, svěřil se kouč trpící rakovinou. Klopp mu nabídl svou židli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šlo o zprávu, která pár dní po začátku roku zarmoutila fotbalový svět. Slavný švédský fotbalový trenér Sven-Göran Eriksson oznámil, že trpí rakovinou slinivky břišní a čeká ho maximálně rok života. V jednom z dalších rozhovorů zmínil, že jeho snem bylo trénovat Liverpool. A možná se tak stane na zápase legend, současný kouč The Reds Jürgen Klopp nabídl Erikssonovi na den svou kancelář.

Foto: Tt News Agency, Reuters

Fotbalový trenér Sven-Göran Eriksson (vpravo) během předávání cen pro nejlepší švédské sportovce roku

Článek

Pětasedmdesátiletý bývalý kouč má za sebou pozoruhodná angažmá. Vedl Benfiku, Lazio Řím, Manchester City, Leicester nebo anglickou reprezentaci. Jedno místo mu ale prý chybí. Rád by usedl na lavičku na Anfieldu jako trenér slavného Liverpoolu.

Někdejší útočník The Reds Robbie Fowler, jenž hrál pod Erikssonem za anglický národní tým Anglii, na sociální síti X naznačil, aby švédský kouč vedl v nejbližším možném zápase mančaft liverpoolských legend.

„Slyšel jsem o tom, ale nemám podobné věci na starosti, takže k tomu nemůžu nic moc říct. Erikssona samozřejmě znám, ale bohužel ne osobně. Zpráva o jeho zdravotním stavu mě rozesmutnila. Poprvé jsem také slyšel o jeho obdivu a lásce k Liverpoolu a o tom, že mu celý život fandil,“ reagoval následně Klopp.

„Jediné, co mohu říct, je, že je naprosto vítán, aby sem za námi přišel. Pokud by chtěl, může si sednout na mé místo v kanceláři a jeden den dělat mou práci. To není žádný problém. Bude asi obtížné, aby byl s námi přímo během duelu u postranní čáry. Ale jsem si jistý, že může na Anfield dorazit a strávit u nás několik nádherných hodin,“ nabídl německý kouč.

Eriksson před necelým rokem ze zdravotních důvodů odešel ze švédského Karlstadtu, kde působil jako poradce a sportovní ředitel. V lednu 2024 pak oznámil, že trpí rakovinou slinivky. „V nejlepším případě mám před sebou rok života,“ šokoval nejen fotbalovou veřejnost. Jako trenér naposledy vedl reprezentaci Filipín.

Velké pocty se dočkal v pondělí během slavnostního vyhlášení nejlepších švédských sportovců. „Dojali jste mě k slzám,“ řekl poté, co mu pořadatelé pustili speciálně natočené video se vzkazy mimo jiné od bývalých anglických reprezentantů Johna Terryho a Wayna Rooneyho a celý sál tleskal. Eriksson slzy neudržel.

Reklama

  Bayern - Real Madrid dnes 21 : 00
20240430T21 : 00:00+0200
Bayern vs. Real Madrid
Bayern vs. Real Madrid
Bayern
Real Madrid