Hlavní obsah

Covidové obavy. Slavia přestala prodávat vstupenky

Praha

Rázné rozhodnutí. V české realitě neobvyklé. Fotbalová Slavia zastavila podle šéfa Jaroslava Tvrdíka veřejný prodej lístků na utkání Konferenční ligy s Feyenoordem. Důvodem je situace s covidem-19.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Slávistická radost po gólu Jana Kuchty proti Haifě.

Článek

„V reakci na výzvu ministra zdravotnictvi, epidemickou situaci a ve snaze chránit zdraví našich fanoušků Slavia zastavuje veřejný prodej lístků na čtvrteční zápas KL,“ uvedl Tvrdík na twitteru.

Dosluhující ministr zdravotnictví Adam Vojtěch během středečního odpoledne apeloval na organizátory hromadných akcí i na jejich účastníky, aby sami reagovali na hrozivou situaci s narůstajícím počtem nakažených covidem-19.

Dodržování stávajících opatření zjevně vázne. Žádné nové rázné kroky k rychlému řešení situace se nerýsují. Slavia sama přišla se zásadním rozhodnutím, které se ale možná řadě fandů nebude líbit.

Počítá s regulací počtu diváků na důležitém atraktivním utkání. „Vstupenky mohou získat již jen očkovaní permanentkáři a jejich rodinní příslušníci,“ oznámil Tvrdík a doplnil, že do této skupiny spadají i držitelé karet Edenka.

Slavia přivítá Feyenoord ve čtvrtek 25. listopadu od 18:45. Nizozemský celek v soutěži zatím neprohrál a patří mu s 10 body první místo ve skupině E. Šestibodová Slavia bude hájit druhou postupovou příčku před Maccabi Haifa, jež má o dva body méně a nastoupí proti Unionu Berlín.

Účast na hromadných akcích početně v ČR prakticky není omezena, diváci se ovšem mají prokazovat příslušnými dokumenty (v tuto chvíli o očkování, o prodělání covidu-19 a zatím i negativními testy).

Vojtěch ve středu uvedl, že ve čtvrtek vládě navrhne, aby se od pondělí dál nepoužívaly jako covidový certifikát negativní testy, a to ani metodou PCR, ani antigenní. Rovněž vyzval lidi, aby se vyhýbali velkým kolektivům a maximálně omezili kontakty.

Co říkáte proticovidové iniciativě Jaroslava Tvrdíka?
Nemá se do toho míchat, zbytečně obírá fanoušky o fotbal.
14 %
Je mi to jedno.
7,6 %
Když už nikdo nic neřeší, tak aspoň někdo trochu dostal rozum.
78,4 %
Celkem hlasovalo 19197 čtenářů.

Reklama