Hlavní obsah

Další facka pro Teplice. Hoši, děkujem! slyšeli Skláři po porážce s Dynamem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zase rozpaky. Teplice před týdnem schytaly čtyřgólový výprask od Hradce Králové a jejich útočník Abdallah Gning čelil rasistickým urážkám z hlediště. O moc lépe nebylo Severočechům ani v sobotu odpoledne doma na Stínadlech. Skláři počtvrté v ligové sezoně neskórovali a jejich porážku 0:2 s Českými Budějovicemi orámovaly poznámky zklamaných fanoušků včetně ironického pokřiku: „Hoši, děkujem!“

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Jakub Hora z Českých Budějovic a Abdallah Gning z Teplic.

Článek

Není to tak dávno, co porazily Jablonec, nasázely pět gólů Pardubicím, remizovaly se Spartou... Jenže teď se Teplice souží. Dvakrát po sobě prohrály při celkovém skóre 1:6 a jsou čtvrté od konce. „Nebyl to dobrý výkon," mrzelo trenéra Jiřího Jarošíka po porážce s Budějovicemi.

„Vázla nám součinnost, nepodrželi jsme balon a nahoře jsme se trápili. Pobízel jsem hráče, že musíme udělat víc, abychom vyhráli, ale nepovedlo se," vykládal Jarošík. „Vpředu nám chyběla podpora a moc nám to neběhalo, nedokázali jsme soupeře přehrát."

Sklářům nestačilo ani deset střel, gól Gninga v první půli neplatil kvůli ofsajdu. Míče často létaly vedle branky a zbytek pochytal budějovický gólman Martin Janáček, jenž si v Teplicích připsal první nulu v sezoně.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva brankář Martin Janáček z Českých Budějovic a Daniel Trubač z Teplic.

S každou další zahozenou šancí rostla frustrace teplických fanoušků, a když hlasatel v závěru druhého poločasu oznámil, že se budou nastavovat ještě čtyři minuty, na hlavní tribuně se ozvalo: „Radši ne..."

„Tahle porážka moc mrzí. Fotbal se rozhoduje ve vápnech, kde jsme byli horší. Zato Budějovice z prvních dvou střel na branku trefily dva góly. Sám jsem měl šanci na 1:1, vyrovnání by nás nakoplo. Škoda," soukal ze sebe záložník Daniel Trubač.

„Soupeř byl efektivnější, ale na to se nikdo neptá," pravil Jarošík, jenž pořád pracuje s omezeným kádrem. I proti Dynamu chybělo několik marodů.

„Stoper Dramé může být mimo do konce podzimu a optimálně se nehojí ani zranění útočníka Fily. Snad se brzy vrátí do tréninku aspoň záložník Urbanec," poznamenal kouč Jarošík. „Možná doplácíme na to, že nemáme úplně nejširší kádr. Proti Budějovicím to byl zápas, v kterém jsme mohli vyměnit pět hráčů, ale i kvůli zmíněným zraněním jsme nemohli."

Jarošíkův tým musí rychle přepnout, už v úterý ho čeká třetí kolo MOL Cupu na hřišti druholigové Příbrami. A v neděli liga na Slovácku. „Pohár potřebujeme zvládnout, díky němu můžeme zapomenout na ligu. Ale Slovácko pro nás bude taky důležité," zdůraznil teplický kouč.

Mimochodem, v novém týdnu možná pošle na plac jiného gólmana. Filip Mucha proti Budějovicím neměl nejlepší den, na šanci čeká veterán Tomáš Grigar. „O brankářích jsme se trochu bavili už před zápasem. Není to jen o Filipovi, musejí mu pomoct i ostatní. A Grigarovi v úvodu sezony nepomohli," řekl Jarošík. „Sedneme si, projdeme záznamy a rozhodneme."

Reklama