Hlavní obsah

Další fotbalová komedie? Nic takového nepamatuji, zní z klubu. Mluví se znovu i o sázkách

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fotbalový víkend přinesl další nádech kontroverze spojené s rozhodčími ve třetí nejvyšší fotbalové lize. Tentokrát se situace odehrála v MSFL v zápase mezi Hodonínem a Baníkem Ostrava B. Sudí Vlastimil Ogrodník nařídil dost zvláštní penaltu v dlouhém nastavení prvního poločasu, po jejím proměnění Baník přidal ještě dvě branky a dokráčel si pro vítězství 3:0. Mluví se znovu o tom, že na zápas měly být vsazeny nezvykle vysoké finanční obnosy. Hodonín situaci hodlá řešit i s vedením FAČR.

Foto: @leparisien_fdiv, Twitter

Ilustrační foto.

Článek

Když se před necelým měsícem začalo řešit skandální pochybení nechvalně známého rozhodčího Patáka na Admiře přišel předseda komise rozhodčích pro Čechy Rudolf Špoták s odpovědí: „Beru to jako selhání jednoho člověka, byla to naprostá sólo akce a mrzí mě to, vrhá to špatný stín na naši práci,“ uvedl tehdy. Toto tvrzení po další podivné penaltě v dlouhatánském nastavení prvního poločasu dostává opět nový rozměr.

Prvně je nutné si říci, že Hodonín hraje také třetí ligu, ale působí v MSFL (Moravskoslezská fotbalová liga). Takže tvrzení o sólo akci nejde prozatím úplně vyvrátit, tím ale rozdílnosti končí. V Hodoníně, stejně jako na Admiře se hrálo velmi dlouho nad rámec úvodních 45 minut, rozhodčí Ogrodník nastavil úvodní půli o 360 vteřin.

V závěru samotného nastavení házeli hráči hostujícího Baníku aut u vápna domácích, dostali míč centrem dovnitř šestnáctky, od hráče Ostravanů se však míč po špatném zpracování odrazil mimo jeho dosah, při snaze rozběhnout se za míčem plejer rezervy Baníku podklouzl a spadl na zem.

Sudí Ogrodník ani chvíli neváhal a penaltu rezolutně odpískal, a i přes velkou vlnu nevole domácích šli baníkovci zahrávat penaltu. O její proměnění se postaral Drozd a hosté tak šli do šaten s vedením v zádech 1:0, aktuálně druhý tým MSFL ve druhém poločase zápas kontroloval, přidal ještě dvě branky a zvítězil 3:0.

Další podobností s duelem mezi Admirou a Budějovicemi je i nevšedně velký příjem sázek, jak uvádí twitterové profily @SuspiciousSport a @Betwatch.fr, jednalo se především o sázku na gól do poločasu a 2,5+ branek (minimálně tři góly v zápase.) To už poněkud nápadně začíná připomínat již dříve zmíněné utkání.

K celé situaci se vyjádřil předseda představenstva FK Hodonín Vlastimil Polák. „Samotné utkání z důvodu prohry 0:3 nehodnotíme pozitivně, každopádně situace z 52. minuty prvního poločasu nahrává spekulacím o záměrném ovlivnění utkání ze strany rozhodčího. Za 15 let, co se pohybuji ať už jako hráč, nebo jako funkcionář na úrovni 3. ligy, popřípadě divize, si nepamatuji, že by někdy bylo nastaveno 6 minut v prvním poločase, když k tomu nebyl absolutní důvod.“

A ve svém hodnocení pokračuje. „Údajný penaltový zákrok navíc přišel v 7. minutě nastavení a k překvapení všech ho rozhodčí bez váhání odpískal. Po zápase vypluly na povrch informace o vyšším objemu sázek na vstřelení gólu před koncem prvního poločasu. Situaci řešíme s vedením Fotbalové asociace a nyní zjišťujeme další podrobnosti a informace, na základě kterých budou podniknuty případně další kroky,“ uvedl ve vyjádření pro Sport.cz Polák.

Redakce Sport.cz se také pokusila kontaktovat mluvčího FAČR Petr Šedivého, ten však prozatím nereagoval.

Reklama