Hlavní obsah

Další obrat. Kušej do Slavie nejde, definitivně zůstává v Boleslavi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letní přestupová sága kolem fotbalového útočníka Mladé Boleslavi Vasila Kušeje končí. V pondělí se intenzivně řešil jeho možný přesun do Slavie, který ale nakonec v nočních hodinách padl. Třiadvacetiletý rychlík zůstane na podzim definitivně ve středočeském klubu. „Dál v tomto transferovém období o jeho přestupu jednat nebudeme,“ řekl pro Sport.cz generální ředitel boleslavského klubu David Trunda.

Foto: Vít Černý, ČTK

Vlevo Ahmad Ghali z Liberce, vpravo Vasil Kušej z Boleslavi.

Článek

Dlouhý večer měli v neděli i v pondělí zástupci Slavie a Mladé Boleslavi. Řešili spolu možný přesun útočníka Středočechů Vasila Kušeje do Edenu. Rokování ale ke konečné dohodě nevedla.

„Jednání byla korektní a intenzivní. Šli jsme do nich s jasnou finanční představou. Podmínky transferu byly domluveny, ale nakonec včas nedošlo ke shodě všech zainteresovaných stran, proto Vasil do Slavie nejde. Vše se muselo stihnout do pondělní půlnoci, aby mohl být Vasil zapsán na soupisku Evropské ligy,“ vylíčil Trunda. Na pohárovou soupisku červenobílí stačili napsat čerstvou posilu z Rumunska - levého beka Andrese Dumitreska.

Kušej má za sebou hektické období. Do minulého týdne byl ve hře jeho přestup do Utrechtu, který definitivně zhasnul v pátek, kdy v Nizozemsku skončilo přestupové okno. Jedním z důvodů byla neobsazená pozice trenér v Utrechtu, protože kouč Michael Silberbauer, jenž si rodáka z Ústí nad Labem přál a mluvil s ním, byl minulé pondělí odvolán.

PŘÍMÁK s bývalým ligovým fotbalistou a trenérem Františkem Strakou. Video: Sport.cz

V Česku se může přestupovat do pátku 8. září, ale Středočeši nyní jasně avizují, že případná další jednání už zahajovat nebudou. „I když na Vasila evidujeme i další nabídky, dál v tomto přestupním období o jeho přestupu jednat nebudeme. Zůstane minimálně pro podzimní část v Boleslavi. S hráčem jsme ještě v pondělí v noci mluvili, vše jsme si vysvětlili. Od úterý opět pokračuje v tréninku s týmem a je připraven hrát za Boleslav,“ uvedl Trunda.

Kušej hrál naposledy za Boleslav 13. srpna proti Slavii, v následujících třech soutěžních zápasech v nominaci kvůli tomu, že se řešil jeho transfer, nebyl. Kouč Mladé Boleslavi Marek Kulič mluvil po posledním utkání v Ostravě proti Baníku o tom, že měl Kušej z posledních událostí zamotanou hlavu. Teď bude na trenérovi, na dalších lidech v Boleslavi a samozřejmě hlavně na dravém útočníkovi, aby se dostal do pohody a předváděl co nejlepší výkony.

  1 : 1 Zlín - Č. Budějovice 1 : 1 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín vs. Č. Budějovice
Zlín
Č. Budějovice
  3 : 0 Jablonec - Pardubice 3 : 0 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec vs. Pardubice
Jablonec
Pardubice
  1 : 3 Bohemians - Karviná 1 : 3 dohráno
20240516T17 : 00:00+0200
Bohemians vs. Karviná
Bohemians vs. Karviná
Bohemians
Karviná
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.