Hlavní obsah

Další obžalovaní vypovídali v případu Limberského

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Další obžalovaní vypovídali u soudu v případu údajného vydírání, ze kterého byl obžalován fotbalista David Limberský a tři další muži. Investovali do takzvané těžby kryptoměn. Když se ale investice nevyplácela, jak očekávali, a nastaly spory s mužem, který těžbu zajišťoval, chtěli si podle obžaloby vydíráním vymoci zpět své investice. Podle obžalovaných ale žádný nátlak nevyvíjeli. To potvrzoval i další s obžalovaných Pavel Vaigl.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Karlovarský okresní soud začal projednávat obvinění Davida Limberského (vlevo) z vydírání.

Článek

Podle výpovědi obžalovaných muž, který investici do virtuální měny nabízel, nedodržoval slíbený výkon počítačů, které kryptoměny těží. Když to chtěli investoři řešit, muž nakonec počítače zcela odpojil s tím, že je přiveze Limberskému před dům, ať si s nimi dělá, co chce.

Řešení měla přinést schůzka všech čtyř investorů v čele s Limberským v Karlových Varech s mužem, který počítače nakoupil a provozoval. Podle obžaloby na ní jeden z investorů hrozil poškozenému zbraní.

Foto: Ladislav Nussbauer

David Limberský povzbuzuje spoluhráče v zápase Domažlic proti Spartě

Podle obžalovaných ale k žádnému vyhrožování nedošlo. Schůzka sice přerostla v hádku s ostrými výrazy a drobnou fyzickou potyčku mezi jedním z obžalovaných a poškozeným, ale vyhrožování odmítají. Připouštějí ale, že po schůzce se jim jeden z nich svěřil, že při hádce mu vypadl zásobník s náboji do pistole.

Čtveřice investovala do těžby kryptoměn čtyři miliony korun s tím, že podle slibů se investice měla do dvou let vrátit a další čtyři roky až šest let měla už vynášet. Vaigl dnes u soudu řekl, že on sám by byl ochoten, pokud by se nenašlo jiné řešení, snížit ziskovost investice a smířit se s tím, že by se vracela delší dobu. Nechápal ale, proč poškozený muž počítače zcela odstavil.

Reklama

Související témata: