Hlavní obsah

Ten Hag vyplísnil hvězdu za přístup, ta se brání. Ve hře je opakování situace Ronaldo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sen se pomalu mění v noční můru. Když křídelník Jadon Sancho před dvěma lety přestupoval z Borussie Dortmund do Manchesteru United, platil za jedno z nejžhavějších zboží na trhu. Na Old Trafford ale 23letý Angličan na výkony z Německa nenavázal a po posledním utkání (1:3 s Arsenalem), na které ani nebyl nominován, se dostal do křížku s trenérem Erikem ten Hagem. Podobně jako loni hvězdný Cristiano Ronaldo, který se brzy poté pakoval…

Foto: Lucas Peltier, Reuters

Fotbalista Jadon Sancho neprožívá v Manchesteru United zrovna ideální období.

Článek

Nizozemský kouč totiž raději než posilu, za kterou v létě 2021 vysázeli Rudí ďáblové 85 milionů eur (v tehdejším kurzu necelých 2,2 miliardy korun), na lavičku v posledním zápase povolal o poznání méně věhlasné hráče, Hannibala Mejdriho a Daniela Gora. Oba platí za odchovance United a v dosavadních kariérách zapsali za A-tým pouze tři, respektive žádný ligový start.

„Jadona jsem nevybral kvůli jeho výkonům v tréninku,“ vysvětloval své rozhodnutí ten Hag. „V Manchesteru United musíte každý den dosáhnout určité úrovně. Navíc v útoku máme mnoho dalších variant, takže i proto na něj volba nepadla,“ pokračoval v kritice přístupu svého svěřence.

Sancho se ale nehodlal řídit pořekadlem „mlčeti zlato“ a namísto se proti trenérovým slovům ostře ohradil na sociálních sítích „Prosím, nevěřte všemu, co se píše. Nenechám lidi říkat věci, které nemají s pravdou nic společného,“ reagoval.

„Domnívám se, že tahle věc (absence v posledním utkání) má jiné důvody, kterými se ale tady nebudu zabývat. Už dlouho platím za obětního beránka, což není fér,“ pokračoval Sancho. „Jediné, co chci, je hrát fotbal a pomoci týmu,“ doplnil již na o poznání profesionálnější, chcete-li, frázovitější notě.

Klub se rozhodl na jeho prohlášení veřejně nereagovat, v nejbližších dnech by mělo dojít k sezení Sancha s ten Hagem, na němž si oba vše pokusí vyříkat. Situace ale začíná připomínat zimní rozmíšku mezi nizozemským trenérem a Cristianem Ronaldem, který jej řádně osolil v rozhovoru s britským novinářem Piersem Morganem, což mělo za následek Portugalcův přesun do Saúdské Arábie.

I proto sám Morgan, jenž se svým přátelstvím se slavným CR7 a antipatiemi k ten Hagovi netají, také nezůstal mlčet. „Jadone, přijď na rozhovor a dostanu tě z téhle ten Hagovské noční můry,“ napsal na svůj profil na sociální síti X (dříve Twitter).

Fanoušci nejen Manchesteru United se tak rozdělili na dva tábory. Jedni mají za to, že Erik ten Hag coby kouč se zachoval neprofesionálně, když po prohraném utkání zpochybnil přístup svého svěřence k tréninkovému procesu. Při kritice šéfa lavičky také připomínají i zmíněné neshody s Ronaldem.

Ti další naopak zmiňují, že Sancho není žádným svatouškem. V mládeži Manchesteru City i Dortmundu byl totiž několikrát pokutován za pozdní příchody na trénink. Navíc během minulého ročníku dostal od ten Haga tříměsíční zápasové volno (od listopadu do začátku února), aby si vyřešil blíže nespecifikované psychické trable, takže o necitlivém přístupu kouče prý ani nemůže být řeč.

Každopádně ale platí, že United kromě nepříliš oslnivého vstupu do sezony a zisku šesti bodů z prvních čtyř kol Premier League sužuje i ne zrovna ideální atmosféra v kabině. A myšlenka na to, že Sancho svůj potenciál na Old Trafford naplno rozvine, se i kvůli tomu pomalu, ale jistě vzdaluje.

Reklama