Hlavní obsah

Divočina v Lyonu! Ligový zápas s Marseille zůstal nedohrán, hráče hostůl trefila lahev do hlavy

Zápas francouzské fotbalové ligy mezi Lyonem a Marseille zůstal nedohrán poté, co hned v úvodu trefila hostujícího Dmitriho Payeta do hlavy plastová lahev hozená z hlediště. Rozhodčí utkání 14. kola už v páté minutě přerušil a zhruba po dvouhodinové pauze ho definitivně ukončil.

Foto: Benoit Tessier, Reuters

Zápas francouzské fotbalové ligy mezi Lyonem a Marseille zůstal nedohrán poté, co hned v úvodu trefila hostujícího Dmitriho Payeta do hlavy plastová lahev hozená z hlediště.

Článek
Fotogalerie

Bývalý francouzský reprezentant Payet dostal ránu plastovou lahví do levého ucha v momentu, kdy se chystal zahrávat rohový kop. Zhroutil se na zem a ze hřiště odešel po ošetřování s pytlíkem ledu přiloženým k hlavě. Rozhodčí Ruddy Buquet poslal oba týmy do kabin.

Zhruba po hodině hlasatel na stadionu oznámil, že utkání bude pokračovat. Na trávníku se však objevili pouze hráči domácího Lyonu, hosté zůstali v šatně. Po další hodině sudí zápas z bezpečnostních důvodů předčasně ukončil. Podle agentury AFP policie zatkla jednoho fanouška, kterého identifikovala pomocí kamer na stadionu.

Payet se v této sezoně stal obětí útoku lahví už v srpnovém utkání v Nice. Tehdy vicemistr Evropy z roku 2016 hodil flašku zpět do hlediště, což vyvolalo průnik části domácích fanoušků na trávník a potyčky s hráči. Nice potrestala disciplinární komise odpočtem bodu v tabulce a dalšího podmíněného. Řádění fanoušků doprovázelo také zářijové derby Lens - Lille, problémy s příznivci byly v této sezoně také v Montpellier, Angers, Marseille a St. Etienne.

Prezident domácího klubu Jean-Michel Aulas se následně za chování fanoušků omluvil. "Pachatel toho útoku lahví, kterou zasáhl Dimitriho Payeta, byl okmažitě dopaden. Jde o ojedinělý počin, každopádně hráči posíláme touto cestou omluvu," uvedl šéf Lyonu na sociálních sítích v neděli večer.

Francouzská liga, 14. kolo:
Brest - Lens 4:0 (3. Mounié, 13. Chardonnet, 33. Faivre, 69. Le Douaron)
Angers - Lorient 1:0 (68. Mangani z pen.)
Mety - Bordeaux 3:3 (51. a 70. Nguette, 45. De Préville - 39. a 65. Oudin, 17. Elis)
Štrasburk - Remeš 1:1 (90. Bellegarde - 22. Ekitike)
Troyes - St. Etienne 0:1 (60. Trauco)
Clermont - Nice 1:2 (17. Ogier - 76. a 82. Gouiri)
Lyon - Marseille nedohráno

Reklama

Související témata: