Hlavní obsah

Dostali jsme po držce, přiznal Jílek po debaklu na Slavii. Od Chytila jsem čekal víc, první gól byl šupa

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hodně se o něm mluvilo. Co když Mojmír Chytil v sobotu zazáří a svému potenciálnímu zaměstnavateli zavaří v bitvě o titul? Nestalo se. Olomoucký útočník byl v partii na Slavii odříznutý a musel vydýchat debakl 0:4. „Dneska k němu musím být kritický. Neodehrál povedené utkání,“ pravil olomoucký trenér Václav Jílek. Ve druhé půli na střídačce smutně kroutil hlavou, nejen od Chytila čekal víc: „Dostali jsme po držce, narazili jsme na vyšší kvalitu.“

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Olomoucký Jan Navrátil (vlevo) a slávista Ivan Schranz: k míči má blíž záložník Sigmy, ale z výhry 4:0 se nakonec radovali červenobílí.

Článek

Slavia o Chytila stála už v zimě, ale tenkrát to ještě nevyšlo. Na Hané za svého nejlepšího střelce neměli náhradu. Ve fotbalovém zákulisí se od února mluví o tom, že Chytil nejspíš odejde do Edenu po sezoně. Zatím se dál souká do dresu Sigmy, odehrál v něm i pikantní duel na Slavii.

„Udržení Chytila pro jaro bylo klíčové, ale je potřeba, aby v takových zápasech jako na Slavii udržel daleko víc míčů," zdůraznil kouč Jílek. „Myslím, že je natolik pokorný, že to vezme, a v dalších zápasech bude znovu platný."

Z Chytila na konci sobotního večera mluvilo zklamání. „Porážka bolí, slávisté dominovali. Ve druhé půli bylo složité proti nim hrát, když patnáct minut v kuse drželi balon. Běhali jsme od ničeho k ničemu a snažili se získat míč," líčil v pozápasovém rozhovoru pro O2 TV Sport. „Jestli mi chyběla větší nabídka od spoluhráčů? Takhle bych to neřekl, hrajeme a bojujeme jako tým."

Ve druhém poločase skončil po srážce se slávistickým stoperem Igohem Ogbuem na zemi a lapal po dechu, hned mu gentlemansky pomohl protihráč Lukáš Masopust. „Měl jsem vyražený dech. Ani jsem nevěděl, jak se to stalo," vyprávěl Chytil.

Olomouc v říjnu doma porazila Slavii 2:0, v jarním prologu remizovala se Spartou a před měsícem uhrála plichtu i v Plzni. Sigma coby kat favoritů? Na Apríla to v Edenu neplatilo. Chytil a spol. obstáli jen v první půli, od udržení nuly vzadu je dělila jen minuta. „Většinu prvního poločasu se nám dařilo plnit plán a věřili jsme, že bychom mohli uspět. Gól na 0:1 pro nás byl docela šupa, předcházela mu laciná ztráta uprostřed hřiště. Není možné, aby tam vyplavali dva hráči a přišel gól do prázdné," láteřil Jílek.

Po pauze jeho chlapci postupně odpadli, slávisté jim nasypali další tři góly. „Byli jasně lepší," musel přiznat Jílek. „V kabině jsme si řekli, že to nevzdáme, ale druhý gól rozhodl o celém zápase. Tahali jsme za kratší konec," popsal Chytil.

Největší malér Sigmy? Slaboučká ofenzivní fáze, za celý zápas trefila branku jen dvakrát. „Slavia na rozdíl od nás uhrála těžké balony. Brzdilo nás malé sebevědomí po zisku míče i nízká herní kvalita. Soupeř se pak nedostával do situací, v kterých by musel bránit a přicházel o síly," vykládal kouč Jílek.

Jeho tým zůstává šestý, ale přišel o zajímavou sérii: desetkrát za sebou v lize bodoval, narazil až na Slavii. A podruhé na jaře neskóroval. „Je potřeba si z toho vzít to pozitivní. Jsem přesvědčený, že nebudeme muset volit speciální přístupy, a do příštího zápasu půjdeme s čistou hlavou," řekl Jílek. Sigma může začít novou šňůru už na velikonoční neděli, doma bude hrát s rozjetými Bohemians.

Reklama