Hlavní obsah

Drahokam z Jablonce roste pro velké kluby. Pomohlo mu angažmá v Itálii, shodují se experti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jablonecká trefa do černého. Teprve osmnáctiletý forvard Matouš Krulich po letním příchodu z italského FC Turín vlétl do ligy jako velká voda a trefil se v obou utkáních, v nichž zatím nastoupil v základní sestavě, konkrétně proti Slovácku i Plzni. „Může z něj být kvalitní útočník a jeden z mladíků, který by mohl pravidelně nastupovat v lize,“ pravil bývalý trenér národního týmu Petr Rada v pořadu Přímák na Sport.cz.

Mladičký Krulich za Jablonec pálí ostrými. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Současný kouč pražské Dukly v minulosti vedl řadu týmů, mimo jiné i právě Jablonec. Velmi dobře tak zná zkušeného matadora Tomáše Hübschmana. 42letý záložník si, mimochodem, ligový debut odbyl v roce 2000. Tedy pět let před tím, než Krulich vůbec přišel na svět. A na svého o generaci mladšího kolegu dal Radovi jen ty nejlepší reference.

„Říkal, že při tréninku se jeví velice dobře. Navíc je i správně nastavený, má to v hlavě srovnané. Chce se prosadit,“ přiblížil ostřílený kouč, co si o talentovaném mladíkovi myslí někdejší reprezentační středopolař. „Já ho viděl v zápase se Slováckem. Hrál kvalitně, dal i branku. Má výbornou figuru, dobrý výběr místa a na hrotu si umí poradit,“ přidal Rada i svůj pohled.

Krulich prošel mládežnickou akademií pražské Sparty, před dvěma lety ale Letnou, respektive tréninkové centrum na Strahově, vyměnil za Turín. I když se na jihu Evropy do prvního týmu neprosadil a nakonec se vrátil do Česka, angažmá v zahraničí mu zajisté neuškodilo. „Možná mu ty dva roky pomohly, podobně jako Čvančarovi třičtvrtě roku v Empoli,“ našel Rada srovnání s bomberem, který momentálně pálí jak v dresu reprezentace, tak v barvách bundesligového Mönchengladbachu.

„Myslím, že to pro něj bylo prospěšné hlavně po mentální stránce,“ souhlasí bývalý prvoligový fotbalista Robert Neumann. „Musel se starat sám ho sebe. Ustál to a nabyl spoustu životních zkušeností. Třeba už není tak vyblázněný. Když teď nastoupil do zápasů, šel do nich s čistou hlavou a věřil si. A je to vidět,“ pokračoval mistr ligy s Libercem z roku 2002.

Ještě před pár měsíci pro většinu fotbalové veřejnosti neznámý Krulich se tak může stát kometou letošního ročníku soutěže. Pokud jej tedy nezastaví strašák každého fotbalisty v podobě zdravotních problémů. „Vůbec nejdůležitější je, aby se mu v tomhle mladém věku vyhýbala zranění. Přeji mu jen, aby se mu dařilo a byl dalším mladým hráčem pro reprezentaci a velké kluby,“ uzavřel Rada.

Reklama

  PSG - Dortmund dnes 21 : 00
20240507T21 : 00:00+0200
PSG vs. Dortmund
PSG vs. Dortmund
PSG
Dortmund
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.