Hlavní obsah

Druhá liga se vrací na Žižkov. Ambice kapitána? Další postup

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

„Druholigoví, druholigoví, už jsme zase druholigoví,“ znělo žižkovským stadionem v Seifertově ulici, zatímco fotbalisté domácí Viktorie slavili pod kotlem svých věrných příznivců. Dosáhli totiž přesně toho cíle, který si určili před začátkem sezony, a po roce se vrací zpět do druhé nejvyšší soutěže. „Splnili jsme misi, Viktorka je zpátky tam, kam patří. Teď začíná nová éra,“ radostně líčil útočník Radek Voltr po vítězné barážové odvetě proti Domažlicím (4:0).

Foto: Profimedia.cz

Fanoušci Viktorie Žižkov na archivním snímku

Článek

31letý forvard byl v uplynulé sezóně nejlepším střelcem týmu, zapsal šestnáct přesných zásahů. Jednou se trefil i v postupovém utkání, jehož hlavní hvězdou byl ale někdo jiný. Halvbek Michal Řezáč totiž k výhře přispěl aktivním výkonem, který navíc okořenil parádní trefou.

Ve 27. minutě se na rohu vápna opřel do odraženého míče po rohovém kopu a poslal jej z voleje výstavně pod břevno, čímž zvýšil na 2:0 a dodal Viktorii potřebný klid. „Na tréninku to občas takhle trefím," culil se. „Ale nemyslím si, že by to byla náhoda. Jsem moc rád, že to tam padlo v takhle důležitém zápase," těšilo Řezáče.

Žižkov si pak v poklidu dokráčel pro vysoké vítězství a mohly propuknout oslavy návratu do Fortuna národní ligy. A nutno dodat, že zasloužené. Viktoria svoji skupinu ČFL vyhrála systémem start-cíl o dvanáct bodů, během jara se tak spíše než na ligová utkání již chystala na baráž. „Na tenhle zápas jsme se připravovali celý půlrok, byli jsme na něj natěšení. Dělali jsme vše pro to, aby to dopadlo, jak to dopadlo. Máme z toho velkou radost," líčil Řezáč.

Kámen ze srdce spadl také Igoru Súkenníkovi. Původním povoláním středopolař, jenž se během sezony posunul o řadu níže do stoperské trojice, před rokem coby kapitán nedokázal zabránit pádu do třetí ligy. Nyní ve stejné roli s klubem dosáhl kýženého milníku a mohl křepčit se zlatým pohárem pro vítěze ČFL.

„Šli jsme si za tím celou sezonu a jsme rádi, že se to podařilo. Celou dobu jsme chtěli vyhrát každý zápas, což se nám poměrně dařilo, pak už jsme se na té vlně jen snažili udržet," pravil 33letý univerzál ze Slovenska.

Ke klíčovému triumfu nad Domažlicemi pomohla i početná divácká kulisa, ve třetiligových utkáních nevídaná. Sobotní dopoledne obětovaly barážovému souboji bezmála tři tisícovky fanoušků, které se postaraly o parádní atmosféru. „Už jsem to na Žižkově párkrát zažil, je to nádhera. Tohle bych si přál vidět každý zápas," pochvaloval si podporu z tribun kapitán vítězného celku.

Súkenník má pro příští ročník namířeno pořádně vysoko, netajil se totiž ambicemi na postup do Fortuna ligy. Viktoria přitom mezi smetánkou české kopané působila naposledy v sezoně 2011/2012. „Určitě se o to pokusíme. Jako první je samozřejmě nutné stabilizovat kádr, ale chceme se prát o přední příčky."

Trenér Michal Horňák, jenž v klubu působí od zimního konce u rezervy Sparty a vede mužstvo společně s Václavem Kotalem, se ve svých predikcích držel o poznání více při zemi. „Prvořadým cílem by mělo být zkonsolidovat tým a zachránit se. Mužstvo musí být konkurenceschopné, máme už vyhlédnuté i nějaké ty posily," prozradil.

Teď fotbalisty Žižkova čekají oslavy a zasloužený, dvoutýdenní oddych. Pak už se budou poctivě chystat na návrat do druhé ligy. „Hráči si potřebují odpočinout, jak fyzicky, tak psychicky. Řekl jsem jim, ať odjedou někam na kraj světa a nesoustředí se vůbec na fotbal, pak nám to zase začne," uzavřel.

Reklama

  1 : 0 Dortmund - PSG 1 : 0 dohráno
20240501T21 : 00:00+0200
Dortmund vs. PSG
Dortmund vs. PSG
Dortmund
PSG
  AS Řím - Leverkusen dnes 21 : 00
20240502T21 : 00:00+0200
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím vs. Leverkusen
AS Řím
Leverkusen
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.