Hlavní obsah

Dynamo se zadřelo, fanoušci odcházeli. Takhle bychom nevyhráli ani jeden zápas, láteřil Nikl po facce od Teplic

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po třetím gólu se na hlavní tribuně ozvalo ironické zvolání: „Hola hola, druhá liga volá!“ Fotbalové České Budějovice na jaře dokázaly porazit Slavii, ale teď se trápí. Před týdnem schytaly pětigólový výprask ve Zlíně, ve středu prohrály semifinále MOL Cupu na Spartě a na velikonoční neděli přišla zasloužená domácí facka 0:3 od Teplic. Dvanácté Dynamo v našlapané tabulce dělí od barážové hrany už jen bod a část fanoušků ze stadionu nakvašeně odešla dávno před koncem. „Ani není co hodnotit, náš výkon nebyl vůbec dobrý,“ smutně poznamenal trenér Marek Nikl.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Smutná lavička budějovického Dynama během zápasu s Teplicemi (0:3), zcela vpravo trenér Marek Nikl.

Článek

Tři soutěžní zápasy, tři porážky, skóre 1:10. Co vám běží hlavou?

Proti Teplicím tam nebylo nic z toho, co chceme hrát. Přidali jsme k tomu chyby, z kterých jsme dostali tři góly. Od začátku do konce to nebylo vůbec dobré. Musíme nějak odbourat zklamání a připravit se na další utkání, protože kdybychom takhle pokračovali, asi bychom nevyhráli žádný zápas.

Po vyloučení v pohárovém semifinále vám chyběl klíčový stoper a kapitán Martin Králik. Byla to fatální ztráta?

Bohužel to vypadá, že ano. Od začátku na nás byla vidět nejistota v rozehrávce. V předchozích zápasech jsme v ní byli silní a dokázali si vytvořit situace na přechod dopředu, ale dneska to od začátku nebylo ono. A zlepšení nepřišlo ani po změnách.

Rozhodl druhý gól Teplic zkraje druhého poločasu?

Už v první půli jsme udělali chybu a dostali gól na 0:1. Do druhého poločasu jsme šli s nějakým plánem, ale hned na začátku jsme si to zkazili. V tomhle zápase jsme nemohli pomýšlet ani na jeden bod.

Foto: Pancer Václav, ČTK

Zleva Nemanja Mičevič z Teplic a Quadri Adediran z Českých Budějovic.

Pojedenácté v ligové sezoně jste neskórovali a potvrdilo se, že po Pardubicích máte nejhorší ofenzívu v soutěži. Čím to?

Konkrétně proti Teplicím jsme si toho vypracovali strašně málo. Jednu střelu v první půli a jednu šanci ve druhé. Nebylo tam vůbec nic. Ani ochota ubojovat to a dorvat míč do sítě.

Stejně jako na Spartě jste dali prostor devatenáctiletému útočníkovi Liboru Bastlovi a první ligové minuty dostal o půl roku mladší forvard Vojtěch Hora. Začínáte sázet na mladé?

Jsou to zajímaví kluci, chodíme je sledovat na zápasy devatenáctky a béčka. Trénují s námi, dostávají prostor a je to budoucnost Dynama.

Foto: Václav Pancer, ČTK

Abdallaha Gninga z Teplic se snaží zastavit Ondřej Čoudek z Českých Budějovic.

Budoucnost vašeho týmu je čtyři kola před koncem základní části nejistá, barážové pozice jsou nebezpečně blízko. Co s tím?

Není to tak, že jsme dneska spadli z ligy. Pravda, mohli jsme na tom být po zápase s Teplicemi velice dobře, ale nezvládli jsme to. Máme kvalitu, kterou jsme ukázali v předchozím průběhu jara, a teď se musíme připravit na další utkání. V pondělí budou mít všichni volno, aby si odpočinuli, hlavy jsou teď asi hodně dole.

Reklama

  4 : 2 Plzeň - Slovácko 4 : 2 dohráno
20240511T15 : 00:00+0200
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň vs. Slovácko
Plzeň
Slovácko
  0 : 1 Ostrava - Ml. Boleslav 0 : 1 dohráno
20240511T15 : 00:00+0200
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava vs. Ml. Boleslav
Ostrava
Ml. Boleslav
  Sparta - Slavia dnes 17 : 30
20240511T17 : 30:00+0200
Sparta vs. Slavia
Sparta vs. Slavia
Sparta
Slavia
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.