Hlavní obsah

Brückner ocenil své svěřence, Kocián litoval nevyužitých šancí

PRAHA

Kvalitní výkon svých svěřenců viděli oba trenéři v utkání kvalifikace fotbalového mistrovství Evropy 2008 Česko - Slovensko. Domácí Karel Brückner vyzdvihl produktivitu svých svěřenců, Ján Kocian litoval hrubých chyb slovenských fotbalistů. Na pozápasové tiskové konferenci Brückner mimo jiné novinářům řekl, že na závěr kvalifikace na Kypr nebere kapitána Tomáše Rosického, který bude odpočívat.

Článek

Spokojený byl po vítězství domácí trenér Karel Brückner. „Utkání bylo náročné a složité. Museli jsme několikrát měnit rozestavení i styl a reagovat tak na vývoj zápasu. Ten měl napínavé fáze, bylo to pěkné utkání po všech stránkách,“ chválil kvalitu kvalifikačního duelu Brückner. „Oceňuji naše hráče. Soupeř byl lepší, než v prvním zápase, ale my měli výrazně lepší kvalitu v závěrečné fázi,“ dodal zkušený kouč.

Brückner se po závěrečném hvizdu znovu ocitl nad hlavami hráčů, k oslavám postupu přispěl i hlučný ohňostroj nad Axa Arénou. „Je to příjemný pocit. Ale dobře víte, že to tak neberu. Vše je pryč, čeká nás poslední zápas kvalifikace. Nejsem v euforii, stejně jako nebývám v depresích,“ připomněl svoji zásadu trenér.

Brückner na tiskové konferenci novinářům sdělil, že poslední kvalifikační duel na Kypru jeho svěřenci odehrají bez kapitána. „Rosický nejede na Kypr. Arsenal nás požádal, aby mohl dotrénovat. Hráč s tím souhlasil, tak jsme mu dali volno,“ uvedl kouč, který ještě nemá jasno o tom, kdo ve středu v Nikósii vyběhne s kapitánskou páskou. „To mě vždycky zaskočíte, s tím kapitánem. Toho nemáme, co? O kapitána nejde, toho si zvládneme udělat. Jméno nevím,“ řekl Brückner. Obvyklí zástupci Petr Čech a Tomáš Ujfaluši jsou zranění.

Soupeři nás tvrdě trestají

Slovenský trenér Ján Kocian především litoval neproměněných šancí, které předcházely českým gólům. „Po našich šancích jsme dostali gól, který snad umíme dostat jen my. Za stavu 2:1 před třetím gólem měl šanci Hološko. Následovala rychlá ztráta míče a naše rozhozená obrana inkasovala potřetí,“ řekl Kocian novinářům na pozápasové tiskové konferenci. „Byl to gól Kamila Čontofalského,“ zkritizoval kouč nešťastný zákrok bývalého brankáře Bohemians.

Kocian přesto nebyl s výkonem svých svěřenců nespokojený. „Neodehráli jsme špatný zápas. Byli jsme v některých fázích domácím vyrovnaným soupeřem. Tradičně jsme rychle prohrávali, což Čechy postavilo na nohy,“ připomněl gól Grygery hostující trenér.

Ten nastoupil na slovenskou střídačku s úkolem vybudovat perspektivní tým. Šance v aktuální kvalifikaci jeho svěřenci ztratili již dříve, nyní mladý tým sbírá zkušenosti. „Každé mužstvo nás tvrdě trestá za chyby, je to pokaždé stejné. Dokud toto neodstraníme, nemůžeme v mezinárodním fotbale uspět,“ uzavřel Ján Kocian.

Reklama

Související témata: