Hlavní obsah

Domenech: Jednu věc bych udělal jinak

Trenér italského národního týmu Roberto Donadoni oslavuje velké vítězství nad Francií 2:0, po kterém si squadra azzura zajistila postup do čtvrtfinále. Francouzům se zápas vůbec nevydařil, nejprve se v deváté minutě zranil Ribéry a ve 24. minutě obdržel červenou kartu za faul na Toniho Abidal - penaltu proměnil Pirlo. „Nikdy jsme se nevzdali,“ řekl po zápase Domenech, na postup to ale nestačilo.

Článek

„Necítím se rozčarovaný, ale zklamaný. Každý je zklamaný po úterním zápase. Ale nejsilnější pocit který ve mně je, je pýcha,“ řekl krátce po vyřazení Domenech. Hrdý je hlavně na to, jak se hráči vyrovnali se situací, kdy se pokazilo všechno, co mohlo. „Když se vám zraní hráč, pak další dostane červenou kartu a navíc obdržíte gól z penalty, tak není snadné se z toho oklepat. My jsme se ale nikdy nevzdali,“ pokračoval Francouz.

Francouzský tým má podle Domenecha velkou budoucnost. „Když se ohlédnu zpět, myslím, že bych udělal jednu věc jinak. Měl jsem hráčům neustále zdůrazňovat, že EURO je vynikající příležitostí pro mladé hráče připravit se na mistrovství světa, které se bude konat za dva roky. Zkušenosti, které by zde totiž získali, by se jim velmi hodily,“ posteskl si Domenech.

Za svůj nejkrásnější okamžik v trenérské kariéře označil italský kouč Roberto Donadoni výhru nad Francií, která jeho svěřencům zajistila postup ze skupiny. Hodně tomu pomohli i Nizozemci, kteří s náhradníky porazili Rumuny 2:0. „Vítězství je odměna pro celý tým a hlavně pro hráče, kteří v posledních dvou letech tvrdě makali. Máme za sebou pár těžkých okamžiků, ale kluci vždycky našli sílu a zvládli to,“ pochválil fotbalisty Donadoni.

„Jako hráč jsem se vždy snažil vyhrát zápasy skrze pot a tvrdou dřinu. Naneštěstí už v tom nemůžu pokračovat a tak se musím spolehnout na své svěřence. Hráči si důvěru zaslouží,“ poznamenal a přidal, že zranění Ribéryho situaci Francouzům hodně ztížilo. „Nemůžu říct, že bychom měli více štěstí, protože jsme si vytvořili hodně šancí,“ řekl Donadoni, který považuje porážku Francie za velké vítězství proti velkému soupeři. Jeho tým nyní čeká výběr Španělska v čele se střelcem Davidem Villou. „Mají velmi dobrý tým, víme, že nebude snadné je porazit,“ tuší problémy Donadoni.

Reklama