Hlavní obsah

Stoper Hubník už jednou Skoty sestřelil - a troufá si zas

PRAHA

Nebýt jeho gólu, kdo ví, jak by dobývání skotské tvrze loni v říjnu v Edenu dopadlo. Právě stoper Roman Hubník se v prvním vzájemném duelu kvalifikace o fotbalové EURO 2012 postaral o jedinou trefu. A v sobotní odvetě by si ji klidně zopakoval! "Domácí potřebují vyhrát, mohou být přemotivovaní. Doufám, že zápas znovu zvládneme a ve Skotsku vyhrajeme," neztrácí Hubník víru v postup do baráže.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Hubník (vpravo v červeném) nekompromisně bojuje o míč se skotským útočníkem Naismithem.

Článek

„Byl to samozřejmě jeden z mých nejslavnějších zápasů, na které rád vzpomínám. Bedýnka (Roman Bednář - pozn. red.) po rohu na přední tyči míč přizvedl a já ho hlavou zblízka do sítě dorazil. Doufám, že i v Glasgow zápas proti Skotům zvládneme. A když dám znovu gól, budu jen rád,“ věří si obránce Herthy Berlín.

Odvetu však Hubník málem nestihl. Kvůli zranění v úvodu sezóny nehrál, poprvé za svůj klub nastoupil až minulý pátek. „Přišel jsem o první tři kola. O to větší jsem měl radost, že jsme při mé premiéře vyhráli důležitý zápas se Stuttgartem. Zdravotně jsem v pořádku. Přes měsíc jsem sice netrénoval, ale teď už jsem nějakých deset dní v zátěži. Musím zapracovat na kondici a myslím, že to bude dobré,“ hlásil legionář na pondělním srazu.

Kvůli zranění přišel Hubník také o přípravný duel národního týmu v Norsku. Měl vlastně kliku, ušel ostudné porážce 0:3... Po ní je reprezentace v hodně podobné situaci, jako byla před prvním duelem se Skoty. Loni mu předcházela domácí porážka s Litvou, takže Bílkovi hoši měli hned ve druhém utkání ve skupině nůž na krku. Teď sice drží druhou příčku zajišťující postup do baráže, také po letošních výkonech však jsou pod palbou kritiky.

Roman Hubník oslavuje vstřelenou branku v kvalifikačním duelu se Skotskem.foto: Právo/Jan Handrejch

Skotové mohou být přemotivovaní

„Může to být podobné. Po Litvě jsme se dokázali hned v nejbližším utkání zvednout. A já doufám, že se nám to podaří znovu a ve Skotsku vyhrajeme,“ říká Hubník odhodlaně.

Zatímco v Edenu hráli Skotové bez útočníků a jen betonovali, tentokrát slibují velkou ofenzivu. Národní tým tak bude vycházet spíše ze zkušeností z loňského přátelského zápasu. V Hampden Parku sice Skoty v poli přehrával, všechny šance však spálil a nakonec 0:1 prohrál. „Soupeř je v tabulce za námi a potřebuje zvítězit. Navíc jsou doma a požene je publikum. To může být i naše výhoda, mohou být přemotivovaní. Skoty musíme překvapit rychlou kombinační hrou směrem dopředu.

Hrát na rychlé kontry a nějaké využít. Každopádně to bude hodně tvrdé utkání, s tím já ale počítám a jsem na to připravený,“ ujišťuje stoper, jehož kouč Bílek může nasadit také na kraji obrany.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články