Hlavní obsah

Češi nás zesměšnili. Neuvěřitelná ostuda a parodie na fotbal, kritizují v Nizozemsku

Amsterdam

Velké rozčarování prožívají nizozemští fotbaloví fanoušci po krachu reprezentace v kvalifikaci o ME 2016 a po nečekané domácí porážce nešetří svůj národní tým ani tamní média, která hodnotí vystoupení národního týmu jako šok. Deník De Volkskrant dokonce výkon Oranje proti týmu Pavla Vrby označil za hořkou parodii na fotbal.

Foto: Peter Dejong, ČTK/AP

Čeští fotbalisté slaví vítězství v Nizozemsku i prvenství v kvalifikační skupině o postup na ME 2016.

Článek
Fotogalerie

Takhle to vypadalo v kabině národního týmu po výhře v Nizozemsku.

Fotbalisté slaví těsně po závěrečném hvizdu v Amsterdamu.

Nizozemci sice loni na mistrovství světa obsadili třetí místo, v kvalifikaci pro šampionát ve Francii se však trápili. Před posledním kolem už ani situaci neměli ve svých rukách, protože kromě výhry nad Českou republikou potřebovali také prohru Turecka s Islandem, aby prošli alespoň do baráže. Nakonec se nestalo ani jedno, protože Turci si s Islandem poradili.

"Holandský fotbal je v troskách. Je to skandální odhalení, které nejde popsat slovy. Neuvěřitelná ostuda," napsal list Telegraaf. "Hráči se musí červenat studem za to, jak se v úterý rozloučili s kvalifikací. Češi nás zesměšnili a nabízí se otázka, jaká je další budoucnost reprezentace," přidal De Trouw.

Ubohý večer

Deník Volkskrant byl v kritice národního týmu, který bude na mistrovství Evropy chybět poprvé od roku 1984, ještě tvrdší: "Bylo to žalostné. Zapomeňte na Euro, holandský tým se v Amsterdamu odkopal jako hořká parodie na vrcholový fotbal. Byl to ubohý výběr, jako loď bez kormidla, reprezentaci chybělo úplně všechno."

List AD pro změnu připomněl, že nepostoupit na Euro s rozšířeným počtem účastníků musí být bráno jako velká ostuda. "Od začátku to byl jeden velký chaos a tohle byl trefný konec. V kvalifikaci bylo všechno špatně, takže zatímco polovina Evropy bude hrát ve Francii o titul, třetí tým ze světového šampionátu bude doma," shrnul.

Reklama

Související témata: