Hlavní obsah

Několik tisíc českých příznivců v Budapešti? Asociace přislíbila pomoc fanouškům

Praha
Aktualizováno

Konečně by národní tým mohl mít během šampionátu také výraznou podporu z hlediště. FAČR ústy svého předsedy Petra Fouska ujišťuje, že činí maximum, aby vstupenky na nedělní osmifinále EURO s Nizozemskem v Budapešti byla schopna nabídnout alespoň v minimální míře i směrem do fotbalového hnutí - krajských a okresních svazů a klubů.

Foto: Robert Perry, ČTK/AP

Český fanoušek v hledišti Hampden Parku.

Článek

O osmifinále fotbalistů s Nizozemskem je obrovský zájem, vyprodáno ještě není.

Přesný počet míst pro české fanoušky není znám, podle protokolu musí každý z táborů dostat minimálně pět procent kapacity stadionu. Jisté je, že národní tým budou v Budapešti, kde může být více než šedesátitisícové hlediště zcela zaplněno, podporovat tisíce příznivců.

V první vlně prodeje mohou získat vstupenky členové reprezentačního fanklubu, kteří mohli od čtvrtečního poledne nakupovat v předprodeji na portálu www.euro2020.com/tickets. Potřebovali k tomu speciální přístupový kód, ke kterému se mohli dostat po vyplnění čekající listiny na webu fanklubu.

Ukážeme kuráž! Fotbalová reprezentace má song na EURO od Tří sester

FAČR

„Je skvělé, že hrajeme v Budapešti. Destinaci velmi příznivé vzhledem k dojezdové vzdálenosti od českých hranic, kde navíc může být plný stadion bez kapacitních omezení s platným negativním PCR testem či dokladem o provedeném očkování. Konečně můžeme na náš zápas v rámci ME pozvat partnery reprezentace a asociace, jejichž dosavadní podpory si velmi vážíme," kvituje Petr Fousek, předseda FAČR.

"Stejně tak činíme maximum, abychom vstupenky byli schopni nabídnout alespoň v minimální míře i směrem do fotbalového hnutí - krajských a okresních svazů a klubů. FAČR je v tomto ohledu odkázána na rozhodnutí UEFA, která určuje veškeré kvóty. Intenzivně s ní komunikujeme tak, abychom uspokojili co největší počet žádostí z naší strany a dosáhli na maximální možnou kvótu vstupenek," říká strahovský šéf v rozhovoru pro web asociace.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

"Vnímám enormní zájem našich fanoušků, postup reprezentace vzbudil nebývalý zájem, což mě velmi těší. Věřím, že se nám podaří dosáhnout toho, aby zápas v Maďarsku navštívilo řádově několik tisíc českých příznivců a také s jejich pomocí se s Nizozemskem popereme o postup do čtvrtfinále. Nemáme proč se favorita bát," věří Fousek.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články