Hlavní obsah

Nizozemský kapitán Van Dijk nebude hrát na ME, chce doléčit zraněné koleno

Liverpool/Praha

Kapitán nizozemské fotbalové reprezentace Virgil van Dijk nebude hrát na mistrovství Evropy. Devětadvacetiletý obránce Liverpoolu dal před vrcholným turnajem přednost rehabilitaci kolena, v němž si v říjnu během ligového utkání s Evertonem přetrhl přední zkřížený vaz. Od té doby se v žádném zápase neobjevil.

Foto: Clive Brunskill, ČTK/AP

Virgil van Dijk na mistrovství Evropy hrát nebude.

Článek

"Za posledních sedm měsíců jsem ušel dlouhou cestu a bylo třeba po ní jít krok za krokem. Vše šlo dobře a bez komplikací, nicméně v poslední fázi jsem se musel rozhodnout, zda jet na Euro, nebo ne. S ohledem na to, jak se vše vyvíjí, jsem si řekl, že bude lepší nejet a věnovat se plně závěrečné rehabilitaci před další sezonou," řekl Van Dijk na oficiálních stránkách klubu.

Zkušený stoper dovedl před dvěma lety Liverpool k triumfu v Lize mistrů, stal se nejlepším hráčem anglické ligy a o rok později pomohl "Reds" prolomit třicetileté čekání na mistrovský titul. V reprezentaci odehrál 38 zápasů a vstřelil čtyři branky.

"Mistrovství Evropy mi určitě bude chybět. Mrzí mě, že nebudu mít šanci vést svou zemi, ale věci jsou prostě takhle dané a musím je přijmout. Myslím, že je to ale pro tento moment a další budoucnost správné rozhodnutí. I když je to těžké, jsem s tím smířený," dodal Van Dijk.

Nizozemsko na mistrovství Evropy narazí v základní skupině C na Ukrajinu, Rakousko a Severní Makedonii. Všechny tři zápasy odehraje v domácím prostředí v Amsterodamu.

Reklama

Související témata: