Hlavní obsah

Noční můra Realu: Posila za 2,5 miliardy má po sezoně

Madrid/Praha

Rekonvalescence po obnoveném zranění kotníku fotbalisty Edena Hazarda si vyžádá nejméně tři měsíce. Real Madrid se tak bez hvězdného záložníka bude muset obejít do konce sezony. S informací ohledně zdravotního stavu Hazarda přišel trenér belgické reprezentace Roberto Martínez. Děvetadvacetiletý Belgičan si únavovou zlomeninu v pravém kotníku přivodil začátkem prosince v zápase Ligy mistrů proti PSG. V sobotním utkání proti Levante si devětadvacetiletý záložník zranění obnovil.

Foto: Susana Vera, Reuters

belgický fotbalista Eden Hazard si obnovil zranění kotníku. Archivní foto

Článek

Hvězdný Hazard přestoupil do Realu Madrid loni v červnu z Chelsea za 100 milionů eur (přes 2,5 miliardy korun). Fanoušci Bílého baletu si od šikovného záložníka hodně slibovali. Hazardovo Madridské angažmá se ale postupně mění v hrozivou noční můru.

„Náš lékařský tým úzce spolupracuje s tím madridským. To, co víme, nás velmi znepokojuje," nechal se pro televizní stanici BeIN Sport slyšet kouč belgické reprezentace Martínez. „V jeho kariéře se mu zranění vyhýbala. Teď má dva po sobě jdoucí problémy s kotníkem, který mu byl v roce 2017 operován," dodal.

„Jsme z toho opravdu smutní, protože toto zranění ho vyřadí ze hry minimálně na tři měsíce. Fotbalisté jako Hazard potřebují být na hřišti. Budeme v kontaktu s lékaři Realu a budeme se o Edena starat," neví španělský kouč, jestli opora Rudých ďáblů stihne být fit do Eura 2020, které pro Belgii startuje 13. června utkáním proti Rusku.

Hazard v letošním ročníku kvůli zranění stehenního svalu zmeškal úvod sezony a v listopadu utrpěl únavovou zlomeninu v pravém kotníku, která ho vyřadila ze hry na dva a půl měsíce. Po návratu stihl naskočit pouze do dvou ligových duelů. V sobotu si frakturu obnovil a klubová sezona pro něj skončila.

Reklama