Hlavní obsah

Švýcarští fotbalisté se vyzbrojili na zápas s Itálií novými účesy

Řím

Švýcarští fotbalisté se vyzbrojili na těžký zápas proti Itálii na mistrovství Evropy novými účesy. Do týmového hotelu si pozvali kadeřníka, který nejdříve musel projít testováním na koronavirus. Nejvýraznější proměnou prošli Granit Xhaka a Manuel Akanji, kteří si nechali udělat blonďatý přeliv. Další hráči zvolili menší úpravy vlasů.

Foto: Alberto Lingria, Reuters

Švýcarský reprezentant Granit Xhaka během tréninku po zásahu kadeřníka.

Článek
Fotogalerie

"Je v tom také psychologie, chtěli vyslat nějaký signál," řekl mluvčí švýcarského fotbalového svazu Adrian Arnold. Trenér Vladimir Petkovic nechtěl počínání svých svěřenců, které mělo ve Švýcarsku značný ohlas, příliš komentovat. "Před tak důležitým zápasem to není téma, o kterém bych chtěl mluvit. Je to zajímavá věc, ale také soukromá," uvedl.

Bývalý švýcarský reprezentant Karli Odermatt měl jasno. "Je to k smíchu. Copak ti hráči nemají žádné jiné starosti než účes? Měli by raději sbírat body než si barvit vlasy," řekl osmasedmdesátiletý někdejší záložník s 50 starty za národní tým listu Blick.

EURO 2021

Mistrovství Evropy ve fotbale, jež se původně mělo hrát již před rokem, začíná 11. června a končí 11. července. EURO hostí jedenáct zemí, Česká fotbalová reprezentace postoupila ze skupiny z třetího místa a v osmifinále přehrála Nizozemsko. Finále šampionátu se hraje v legendárním Wembley.

Švýcaři vstoupili do Eura remízou 1:1 s Walesem, zatímco Italové zvítězili nad Tureckem 3:0.

Reklama

Související témata: