Hlavní obsah

Trýzeň Angličanů na umělce v Andoře mementem i pro česká Lvíčata

Mohli si nechat jen zdát, že si v Andoře zatrénují v podvečer, tedy v době, kdy je v úterý čeká další díl kvalifikace o malé EURO. První reprezentační garnitura pidi země v Pyrenejích hrála večer přípravu s Grenadou, takže česká fotbalová Lvíčata si umělý trávník na Estadio Nacional v Andorra la Vella vyzkoušela hned po pondělním obědě.

Foto: FAČR

Brankář Vítězslav Jaroš během tréninku v Andoře.

Článek

„Nezvyklý čas, ale vyrovnali jsme se s dlouhou cestou z Albánie, zvládneme i problémy s přípravou," je přesvědčen trenér reprezentační jednadvacítky Jan Suchopárek, že si jeho svěřenci s outsiderem skupiny G poradí a tím pádem budou mít jisté druhé místo v tabulce garantující když ne přímý postup na šampionát, pak alespoň účast v baráži, do níž zamíří osm zbývajících týmů z druhých příček.

„My si to chceme ale v červnu rozdat v Českých Budějovicích s Angličany o prvenství v tabulce znamenající postup na EURO v příštím roce v Rumunsku a Gruzii," připomínal kapitán Lvíčat Filip Kaloč, že tříbodový import z Andorry je pro mužstvo povinností.

„Ale pozor, Andorra není zase až tak snadným soupeřem, jak by se mohlo zdát. Zvlášť doma, na umělce. Slovinci tady měli problémy, Angličané dokonce velké," varoval Suchopárek, že reprezentace Albionu vyhrála na podzim v Andoře jen 1:0, přičemž vítězný gól vstřelil Smith Rowe z Arsenalu až dvacet minut před koncem.

Foto: FAČR

Jedenadvacítka během tréninku v Andoře.

„Berte proto anglickou trýzeň jako memento," nabádal trenér svůj tým, aby domácího protivníka v úterním duelu, který začíná v 18 hodin, nepodcenili.

„Na umělce jsem chytal naposledy v loňském roce. Hned po příjezdu do Andorry jsme si ale zatrénovali na vedlejším hřišti, takže jsme si už zvykli, že míč tolik neklouže jako po přírodní trávě, přihrávky se občas zadrhnou, a i odskok balonu je někdy nezvyklý," přidával první poznatky brankář Vítězslav Jaroš, který bude mezi tyčemi Lvíčat debutovat.

„Musíme hrát od samého začátku aktivně, dostat domácí pod tlak, aby si nemohli ani na chvíli vydechnout. A na rozdíl od pátečního zápasu v Albánii být také rozhodnější a produktivnější v koncovce," nezastíral trenér Suchopárek, že od svého týmu očekává lepší výkon, a i víc nastřílených gólů než v předchozím duelu.

Česká Lvíčata jsou ve skupině G na první místě se ziskem 16 bodů, přičemž je v červnu ještě čekají domácí zápasy s Anglií a Andorrou. Anglie je v tabulce druhá o tři body zpět, má však odehráno o dvě utkání méně.

Reklama

Související témata: