Hlavní obsah

V nominaci Španělů na EURO schází zraněný kapitán Ramos

Aktualizováno

Kapitán španělských fotbalistů a evropský rekordman v počtu zápasů Sergio Ramos se nevešel do nominace trenéra Luise Enriqueho na mistrovství Evropy. Pětatřicetiletého obránce Realu Madrid připravily o osmý start na MS či ME zdravotní problémy, které mistra světa z roku 2010 a dvojnásobného evropského šampiona provázely prakticky celou sezonu.

Foto: Profimedia.cz

Sergio Ramos schází v nominaci trenéra Luise Enriqueho na mistrovství Evropy

Článek

"Je jasné, že je to kvůli tomu, že kvůli zraněním s námi nemohl pořádně trénovat. Bylo to velmi složité rozhodnutí, ale vždy mi jde hlavně o tým," zdůvodnil Ramosovu absenci Enrique. Ramos od roku 2005 odehrál za reprezentaci 180 utkání, v nichž vstřelil 23 gólů. Na světového rekordmana v počtu startů Egypťana Ahmada Hasana ztrácí čtyři zápasy.

V čtyřiadvacetičlenné nominaci nezbylo místo ani na další obránce Iňiga Martíneze a Jesúse Navase či záložníka Sergia Canalese, kteří se podíleli na postupu Španělů. Naopak po delší době se do kádru vracejí obránce Chelsea César Azpilicueta a záložník Paris St. Germain Pablo Sarabia.

Ramose by mohl nahradit stoper Manchesteru City Aymeric Laporte, který v mládežnických kategoriích reprezentoval rodnou Francii. Předloni dokonce dostal pozvánku do áčka, ale za "Les Bleus" nakonec nenastoupil a nedávno přijal španělské občanství. Druhým nováčkem v týmu je náhradní brankář Robert Sánchez z Brightonu.

"Nikoho dalšího už povolávat nebudu, protože chci, aby měl každý šanci nastoupit, což bude tak 18 až 19 hráčů," zdůvodnil Enrique, proč plně nevyužil možnost nominovat 26 namísto obvyklých 23 fotbalistů.

V Premier League působí celkem deset hráčů včetně brankáře Davida de Gey z Manchesteru United či čtveřice Laporte, Eric García, Rodri, Ferran Torres z mistrovského Manchesteru City. Deset fotbalistů dodala rovněž domácí soutěž, ani jednoho zástupce nemá při Ramosově absenci Real.

Španělé se ve skupině E utkají se Švédskem, Polskem a Slovenskem, všechny duely odehrají na domácí půdě v Seville. Ještě před závěrečným turnajem je čekají přípravné zápasy s Portugalskem a Litvou.

Nominace Španělska na ME (11. června - 11. července):
Brankáři: David de Gea (Manchester United/Angl.), Unai Simón (Bilbao), Robert Sánchez (Brighton/Angl.).
Obránci: José Gaya (Valencia), Jordi Alba (FC Barcelona), Pau Torres (Villarreal), Diego Llorente (Leeds/Angl.), César Azpilicueta (Chelsea/Angl.), Marcos Llorente (Atlético Madrid), Aymeric Laporte, Eric García.
Záložníci: Rodri (všichni Manchester City), Sergio Busquets, Pedri (oba FC Barcelona), Thiago Alcántara (FC Liverpool/Angl.), Koke (Atlético Madrid), Fabián (Neapol/It.).
Útočníci: Dani Olmo (Lipsko/Něm.), Mikel Oyarzabal (San Sebastian), Álvaro Morata (Juventus Turín/It.), Gerard Moreno (Villarreal), Ferran Torres (Manchester City/Angl.), Adama Traoré (Wolverhampton/Angl.), Pablo Sarabia (Paris St. Germain/Fr.).

Reklama

Související témata: