Hlavní obsah

Zraněného Ibrahimovice nahradil ve švédském týmu pro Euro Larssonův syn Jordan

Zraněného Zlatana Ibrahimovice nahradil ve švédské nominaci na fotbalové mistrovství Evropy Jordan Larsson, syn někdejšího kanonýra Henrika. Hvězdný Ibrahimovic, který se do reprezentace vrátil v březnu po pěti letech, si poranil minulou neděli v ligovém utkání Juventusu koleno.

Foto: Sport.cz

Kanonýr Zlatan Ibrahimovic pro zranění na ME hrát nebude

Článek

"V březnu s námi nebyl, protože jsem si nemyslel, že by na tom byl tak dobře. Měl jsem k dispozici čtyři útočníky a jedním z nich byl Zlatan, takže jsem se rozhodl vzít Jordana až v tuhle chvíli," řekl při dnešním zveřejnění nominace trenér Janne Andersson.

Třiadvacetiletý Larsson, jehož otec nastupoval v útoku také po boku Ibrahimovice, zaznamenal v této sezoně v dresu Spartaku Moskva 10 branek z 20 zápasů.

Švédský tým je mixem mládí se zkušenostmi. Vedle jednadvacetiletého Alexandera Isaka, autora 16 branek v dresu San Sebastianu, nechybí ani šestatřicetiletý kapitán Andreas Granqvist, který v minulosti laboroval s řadou zranění.

"Myslím, že máme silný tým. Je to výběr, který ví, co má dělat, aby byl úspěšný, ale také mančaft, v němž už má řada mladých hráčů své postavení v dobrých evropských klubech. Tenhle mix je velmi zajímavý," dodal Andersson.

Švédsko v základní skupině E narazí na Španělsko, Slovensko a Polsko. Šampionát začne 11. června.

Nominace Švédska na mistrovství Evropy (11. června - 11. července):
Brankáři: Robin Olsen (Everton/Angl.), Karl-Johan Jonsson (FC Kodaň/Dán.), Kristoffer Nordfeldt (Genclerbirligi/Tur.),
obránci: Ludwig Augustinsson (Werder Brémy/Něm.), Andreas Granqvist (Helsingborg), Victor Lindelof (Manchester United/Angl.), Filip Helander (Rangers/Skot.), Emil Krafth (Newcastle/Angl.), Mikael Lustig (AIK Stockholm), Pontus Jansson (Brentford/Angl.), Marcus Danielson (Dalian/Čína), Martin Olsson (Häcken),
záložníci: Jens Cajuste (FC Midtjylland/Dán.), Gustav Svensson (Kuang-čou/Čína), Viktor Claesson, Kristoffer Olsson (oba Krasnodar/Rus.), Albin Ekdal (Sampdoria Janov/It.), Emil Forsberg (Lipsko/Něm.), Dejan Kulusevski (Juventus/It.), Sebastian Larsson (AIK Stockholm), Ken Sema (Watford/Angl.), Mattias Svanberg (Boloňa/It.),
útočníci: Marcus Berg (Krasnodar/Rus.), Jordan Larsson (Spartak Moskva/Rus.), Robin Quaison (Mohuč/Něm.), Alexander Isak (San Sebastian/Šp).

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.