Hlavní obsah

Bednarek ukopl míč i s mou hlavou! Tvrďák Souček dohrál s krvavým zraněním

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zase dokázal, že je kapitánem na svém místě. Nejenže Tomáš Souček vstřelil vyrovnávací gól na 1:1 a zajistil fotbalové reprezentaci v kvalifikaci EURO 2024 remízu v Polsku. Navíc srdnatě dohrál s ovázanou hlavou poté, co utrpěl krvavé zranění. „Byl jsem na zemi a Bednarek ukopl míč i s mou hlavou. Sáhl jsem si na ni a tekla mi krev. Dost nepříjemné,“ líčí hvězda West Hamu hrozivý moment, kdy ho soupeř trefil kopačkou do čela.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Tomáš Souček ošetřovaný při utkání s Polskem.

Článek

Kapitán je prostě nezdolný. Chvíli se zdálo, že bude muset být střídán, ale vydržel na trávníku až do konce.

„Doktoři mě zafačovali, takže jsem zkusil dohrát. Jsem rád, že jsem to zvládl. Kluci mě potřebovali,“ říká Tomáš Souček v rozhovoru pro ČT sport.

„Má čelo docela roztržené, musí se zašít. Ale věřím, že bude v pondělí k dispozici. Jak ho znám, je to tvrďák, zvládne to,“ doufá trenér Jaroslav Šilhavý před vrcholem bojů ve skupině.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Ovázaný Tomáš Souček a Polák Adam Buksa.

Nebylo však na místě střídání? „Doktoři nás ubezpečili, že mu postižené místo zavážou a bude v pohodě. Sám jsem mu říkal, že kdyby se mu točila hlava, aby šel dolů. Myslím, že bude do pondělí fit,“ vysvětluje kouč.

Před gólem měl záložník štěstí, balon se k němu ve vápně šikovně odrazil. „Chválím kluky, že to rozehráli, mohl jsem pak míč uklidit.“

Češi procitli až po přestávce. „První poločas byl z obou stran opatrný, nikdo nechtěl udělat první chybu. O přestávce jsme si řekli, že tady přece nemůžeme prohrát. Za druhou půli už palec nahoru, to si musíme přenést do pondělí,“ poukazuje Souček na rozhodující utkání s Moldavskem.

Národní tým měl dost šancí, aby mohl slavit již v Polsku, ale nevyužil je.

„Pro oba soupeře šlo o hodně. My jsme mohli postoupit, Poláci se ještě chtěli udržet ve hře. Oba soupeři tak nechali na hřišti maximum. Samozřejmě jsme chtěli postoupit už tady. Poláci jsou ale těžký soupeř s vynikajícími hráči, takže bereme bod. Věřím, že v Olomouci to zvládneme a postoupíme,“ slibuje fanouškům kapitán Souček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.