Hlavní obsah

Na panáka s fanoušky. Maďarská hvězda pobavila oslavou postupu na EURO

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na rozdíl od trojice českých reprezentantů si popíjení schoval až do doby, kdy měl odpracováno. Kapitán reprezentace Maďarska Dominik Szoboszlai nejprve dvěma góly rozhodl domácí utkání proti Černé Hoře (3:1), čímž pojistil svému výběru první místo v kvalifikační skupině G. Po závěrečném hvizdu pak pobavil všechny přítomné, když se přesunul mezi jásající fanoušky a vychutnal si poctivého panáka kořalky.

Foto: Tamas Kovacs, ČTK/AP

Kapitán Maďarska Dominik Szoboszlai (v bílém) si vítězství nad Černou Horou pořádně vychutnal

Článek

„Podobné pocity jsem mockrát nezažil. Všichni se smějí, lidé mají radost z našeho úspěchu. Ale ten patří i jim. Bez nich bychom to nezvládli. Jsem hrdý jak na tým, tak na fanoušky,“ culil se Szoboszlai.

Právě díky vřelému vztahu s příznivci si dopřál i přípitek přímo na tribuně hned po utkání. Což samozřejmě zachytily i kamery, Szoboszlai se okamžitě stal hitem internetu.

Spíše než společnou oslavou ale potěšil parádním výkonem na hřišti a dvěma brankami v krátkém časovém sledu, jimiž otočil průběh zápasu. Postup na EURO sice měli Maďaři již zaručený po předchozí remíze 2:2 s Bulharskem, díky triumfu nad Černou Horou se ale mohli radovat z prvního místa ve skupině. A to bez ohledu na výsledek souběžně hraného duelu Srbska proti Bulharům.

Maďarsko se hlásí o roli černého koně šampionátu v Německu, který se bude konat příští rok. Nepříjemnou pachuť porážky totiž naposledy zažilo v září loňského roku, kdy podlehlo 0:2 Itálii. Od té doby? Dvanáct zápasů, sedm výher a pět remíz. Slušná bilance…

„Nevím, jak dlouho naše neporazitelnost vydrží. Ale mohu slíbit, že uděláme vše pro to, aby trvala co nejdéle,“ dušoval se Szoboszlai. Ofenzivní středopolař, hájící na klubové scéně barvy anglického Liverpoolu, během úspěšné kvalifikace platil za tahouna reprezentace. V osmi zápasech zapsal čtyři branky a stejný počet asistencí. Nadšení spoluhráči pro něj tak nacházeli jen slova chvály.

„Všichni víme, že Dominik je fantastický fotbalista. Vždyť hraje za jeden z nejlepších týmů v Anglii,“ smekl před Szoboszlaiem jeho kolega Botond Balogh. „Sice nejsme silní jen díky individualitám, ale on opravdu patří mezi světovou extratřídu.“

23letý záložník měl navíc prsty i ve třetí brance Maďarska. V nastaveném čase jeho pumelici z volného kopu vyrazil brankář jen k Ádamovi Nagymu, který se zblízka nemýlil. „Měl jsem štěstí, že se ke mně balon dostal, ale Dominik to trefil moc hezky. Rozhodl celé utkání,“ uznal spokojený střelec.

Společně s Maďary se ze skupiny G probojovali na EURO i druzí Srbové. Jejich soupeři z kvalifikace, tedy Černá Hora, Bulharsko a Litva, se naopak nepodívají ani do baráže, na účast na šampionátu v Německu tak mohou zapomenout.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

Hokej

Kanada - USA 6:4

Kanada ve finále mistrovství světa hokejistů do 18 let zdolala Spojené státy
NačítámNačíst další články