Hlavní obsah

Nominace Krále? Řada lidí měla problém, podle mě ho ani neviděli hrát, mrzí manažera reprezentace

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Má parádní formu, jenže pro řadu fanoušků je pořád jméno Alexe Krále trnem v oku. Přitom na startu kvalifikace o postup na EURO 2024 patřil k nejlepším hráčům českého týmu a pomohl k výhře nad Polskem 3:1. Když pak v Moldavsku v sestavě chyběl, hned to bylo znát. „V utkání proti Polsku nám Alex důvěru vrátil," těší manažera reprezentace Tomáše Pešíra. V pořadu Příklep přiznává, že v minulosti byl záložník často terčem kritiky. „Když jsme vykopli nominaci a byl tam Alex, řada lidí s tím měla problém."

Záložník Alex Král a jeho reprezentační forma poté, co pravidelně nastupuje v Schalke. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

 
Článek

Pešíra mrzí, že si fanoušci vybrali Alexe Krále jako snadný terč. „Zajímalo by mě, koho by si v nominaci představovali místo něj," míní bývalý prvoligový útočník. Možná by pochopil, když byl Král pod palbou během působení ve West Hamu United. „My jsme ho ale do týmu stejně dali, protože jsme mu věřili."

Ve West Hamu to v podání Krále nebylo ono, jenže teď je situace úplně jiná. Český reprezentant kope v barvách Schalke pravidelně bundesligu, vyrostlo mu sebevědomí a ukázal to u národním týmu. Nejsem si jistý, že ho ti kritici před touhle nominaci vůbec viděli hrát. My máme zápasy nakoukané, vidíme všechny zápasy všech reprezentantů," tvrdí Pešír.

Přímák s manažerem české fotbalové reprezentace Tomášem PešíremVideo: Sport.cz

Tým z Gelsenkirchenu byl po podzimu poslední, ale teď se herně zvedl. „Teď už dýchají, vypadá to, že by se mohli zachránit. Tým sice není TOP směrem dopředu, ale Alex hraje devadesát minut a hraje dobře," těší manažera národního týmu. „Jsem u reprezentace tři roky a za mě je teď ale v největší pohodě."

Snová premiéra. Po třech minutách dát svůj první gól v áčku, to jsem si ani nevysnil, těší Tomáše ČvančaruVideo: Sport.cz

Královi pomohlo, že pravidelně hraje a cítí důvěru trenéra. „K tomu je výborně fyzicky připravený. Možná se to někomu nezdá, ale je to i rychlostní typ. Je obrovsky rychlý, má super odběry. Potřebuje být v pohodě, což je. A v utkání s Polskem nám to vrátil. Věřím, že v těch výkonech bude pokračovat i v Schalke," dodává Pešír.

Také fotbalový reaktor Sport.cz Robert Neumann je přesvědčený o tom, že Král fotbalově ožil. „Proti Polsku toho odběhal vážně moc. Když je v pohodě, dokáže i konstruktivně rozehrát. Pozitivně se na něm podepsalo, že v Schalke pravidelně hraje," míní novinář, sám bývalý prvoligový fotbalista.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články