Hlavní obsah

Očividně nás nepotkala optimální forma, uznávají hráči. Prali se s terénem i sami se sebou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako den a noc se lišily dva zápasy fotbalové reprezentace v úvodu kvalifikace o postup na mistrovství Evropy 2024 v Německu. Zatímco favorizované Poláky v pátek Češi zaskočili drtivým nástupem a pak je přehráli, v pondělí se v Moldavsku dotrápili k bezbrankové remíze. „Cítíme obrovské zklamání! Když jsme sehráli s Poláky skvělý zápas, očekávali jsme, že to tady potvrdíme. Místo toho jsme odehráli špatné utkání, velká škoda. Získali jsme jen jeden bod,“ kaboní se trenér Jaroslav Šilhavý.

Foto: Stringer, Reuters

Ani Adam Hložek (vpravo) se proti Moldavsku neprosadil.

Článek
Fotogalerie

KIŠINĚV (od našeho zpravodaje) - Páteční euforii rychle vystřídaly pondělní rozpaky. „Rozehrávka na těžkém terénu vázla. Měli jsme také pomalý pohyb, až na velkou šanci Tomáše Součka jsme si do přestávky nic nevypracovali. Ani po ní jsme si toho moc nevytvořili. V ofenzivě jsme byli jaloví a chyběly také centry ze stran. Dnes nejde nikoho chválit. Chyběla nám potřebná kvalita," hodnotí zklamaný kouč Jaroslav Šilhavý pro ČT sport.

„Jednoznačně ztráta. Těžké utkání, prali jsme se celý zápas. S terénem i sami se sebou. Ale všichni chtěli, makali. Že nás nepotkala optimální forma, bylo očividné. Máme bohužel jen bod. Hráli jsme otevřenou hru, ale bohužel jen 0:0," líčí obránce Jakub Brabec.

„Nejsme určitě spokojeni, chtěli jsme odtud tři body, takže pro nás ztráta. Hrozně jsme se nadřeli na šance, chyběl nám gól. Nesmíme věšet hlavu, připravíme se na další zápasy. Zhuštěná obrana soupeře nám neseděla, bohužel," souhlasí útočník Adam Hložek.

„Zvlášť první půli jsme neměli dobrý pohyb, i s takovým terénem si musíme poradit. Výkon nebyl tak dobrý jako proti Polsku, i zápasy do plných musíme zvládat... Mohl jsem to trefit. Konec už byl nadějný, tak jsme měli hrát od začátku. Aspoň že jsme udrželi čisté konto," přemítá kapitán Tomáš Souček. „Čtyři body nejsou na první sraz špatné, ale po výhře nad Polskem jsme jich samozřejmě chtěli šest," dodává záložník West Hamu.

Česká reprezentace se v dalším kvalifikačním utkání představí 17. června na Faerských ostrovech. O tři dny později ji čeká přípravný zápas v Černé Hoře. Zbylým soupeřem v kvalifikaci je Albánie.

Reklama