Hlavní obsah

Poláci pykají za chování fanoušků v Praze, vedle pokuty dostali i podmínku

Disciplinární komise Unie evropských fotbalových asociací (UEFA) potrestala Polsko za počínání fanoušků během březnového duelu v Praze proti české reprezentaci. UEFA uvedla, že příznivci hostů se dopustili rasistického chování, a udělila polské asociaci pokutu deset tisíc eur (asi 230 tisíc korun) s podmínečným částečným uzavřením stadionu v dalším utkání. Podmínka bude trvat dva roky.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Polští fanoušci. Archivní foto

Článek

V případě dalších excesů budou mít Poláci sníženou kapacitu na další domácí utkání. Vedle toho dostala polská asociace ještě pokutu osm tisíc eur (185 tisíc korun) za použití pyrotechniky fanoušky v sektoru hostů. Výběr trenéra Jaroslava Šilhavého zvítězil v kvalifikačním zápase o postup na Euro 3:1.

UEFA potrestala rovněž aktéry balkánského derby Černá Hora - Srbsko. Černohorci dostali za chování a projevy diskriminace svých příznivců pokuty v celkové výši 47 tisíc eur (1,1 milionu korun), navíc stejně jako Poláci mají podmínečně uzavřenou část stadionu. Srbové vedle pokuty 53 tisíc eur (1,24 milionu korun) odehrají v září domácí duel s Maďarskem na prázdném stadionu, jelikož už byli v podmínce.

Pokutu a podmínečně uzavřenou část stadionu mají také Rumuni za zápas s Bulharskem.

Související témata: