Hlavní obsah

Šilhavý před Polskem: Nezlobil bych se, kdyby se nám povedla smršť jako v Edenu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V březnu dovedl českou reprezentaci k hladkému triumfu nad Polskem (3:1). Jenže osm měsíců poté je jeho tým v odlišném rozpoložení. Nicméně i tak drží postupové karty v ruce. V pátek ve Varšavě bude mít k dispozici první postupový mečbol.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér české reprezentace Jaroslav Šilhavý během utkání kvalifikace na EURO 2024

Článek

Varšava (od našeho zpravodaje) - „Jsme na Polsko dobře připraveni, jsme schopni utkání zvládnout,“ řekl trenér Jaroslav Šilhavý ve čtvrtek ve Varšavě.

V černém kulichu pak sledoval předzápasový trénink na 58tisícovém Národním stadionu, který bude mít vzhledem k nepříznivému počasí zřejmě i během utkání zatáhnutou střechu. Možná si v hlavě krátce přehrával březnový vzájemný duel v Edenu, ve kterém Češi vystřihli fantastický úvod. Polákům za tři minuty vstřelili dva góly.

„To byla od nás smršť, soupeř byl opařený. Tohle nám Poláci znovu neumožní, aby si nedali na začátku pozor. Nezlobil bych se tedy, kdyby si pozor nedali, ale stěží čekat něco podobného. Chceme být však i ve Varšavě aktivní,“ uvedl Šilhavý.

„Domácí zápas se nám povedl na jedničku, ale už od něj oběhlo osm měsíců. Teď bude důležité, kdo dá první gól. Věřím, že my,“ doplnil kapitán Tomáš Souček. Jestli je český tým v nepohodě, tak Poláci ve dvojnásobné. Během kvalifikace vyměnili trenéra, točí sestavou. Mužstvo, plné hráčů z předních evropských klubů, je bez duše. Nedaří se herně ani výsledkově.

„Polsko považuju za velkého soupeře, kterému nevyšly zápasy v kvalifikaci. Proto přišly změny. Vnímám to tak, že s námi hraje o poslední naději. Máme k soupeři respekt, především v ofenzivě má i díky Lewandowskému velkou sílu,“ podotkl Šilhavý, který přiznal, že už rozřešil otázku brankářské jedničky.

„Trenéři brankářů už rozhodli dopředu. Kvalifikační utkání je nesmírně důležité, takže neprozradím. Myslím, že to, vy novináři, unesete,“ pronesl Šilhavý. Duel s Polskem začne na Národním stadionu ve Varšavě v pátek ve 20.45. Čechy posune přímo na Euro výhra a zároveň klopýtnutí Moldavska s Albánií.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články