Hlavní obsah

Polský trenér neponechal nic náhodě, v Praze vyzvídal i od Šilhavého!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Když Poláci dostali na jaře v pražském Edenu nařezáno (1:3), byl u jednadvacítky. Před měsícem trenér Michal Probierz povýšil. Má být tím, kdo polské hvězdy usměrní, aby v národním týmu ladily. A  dostal je na Euro 2024. „První předpoklad, abychom postoupili, je, porazit Čechy. Proč bychom to nemohli dokázat? Máme rozhodně kvalitu,“ řekl Probierz na čtvrteční tiskové konferenci ve Varšavě.

Foto: Profimedia.cz

Polský trenér Michal Probierz na tiskové konferenci

Článek

Varšava (od zpravdaje Sport.cz) - V přípravě na páteční kvalifikační duel neponechal nic náhodě. Dokonce se vydal na nedávný domácí zápas Slavie s AS Řím v Evropské lize. Aby viděl v akci červenobílé reprezentanty, kteří se můžou jeho týmu na Národním stadionu postavit.

Probierz dokonce duel sledoval s bývalým svěřencem, nynějším manažerem národního týmu Tomášem Pešírem. Potkali se v sezoně 2012/2013 v polské Leczně.

Zavzpomínali na tehdejší společné působení, karty k vzájemnému zápasu pochopitelně neodkryli. „Bylo to příjemné setkání. Navíc jsem se v Edenu seznámil i s trenérem Šilhavým. Mluvili jsme spolu, bylo to fajn,“ podotkl Probierz.

Když se ho jeden z polských novinářů zeptal, jestli ví, jak na český tým, měl po ruce jednoznačnou odpověď. „Nebát se držet míč. To je klíč. Češi hrají agresivní fotbal, což bylo vidět v Edenu. Musíme tomu čelit rychlým přechodem do útoku. Soupeř preferuje dvě varianty rozestavění, se čtyřmi nebo se třemi obránci. Jsme připraveni na oba modely,“ prohlásil Probierz, který do hráčů pumpuje sebevědomí.

V kabině i na hřišti jim neustále opakuje, aby se podívali, v jakých klubech působí. I toto je jedna z věcí, která má Polákům pomoct ke zdánlivě nemožné misi, a sice přímému postupu na Euro.

„Nic není nemožné. Proto chceme vybojovat přímý postup. Víme, že by se muselo sejít několik výsledků, ale proč to vzdávat už teď? Nevyužili jsem šanci porazit Moldavsko, uděláme maximum, abychom porazili Česko,“ uzavřel Probierz.

Reklama