Hlavní obsah

Sparťan Laci bojuje s příznaky chřipky a Albáncům možná bude proti Česku chybět

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Fotbalisté Albánie možná nebudou mít ve čtvrtečním utkání kvalifikace mistrovství Evropy v Praze proti Česku k dispozici záložníka Qazima Laciho. Sedmadvacetiletý středopolař, hájící barvy pražské Sparty, bojuje s příznaky chřipky a vynechal úvodní pondělní i dnešní trénink národního mužstva. Na svých webových stránkách o tom informoval albánský svaz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Qazim Laci ze Sparty na archivním snímku.

Článek

Laci je pod neustálým dohledem lékařského týmu. Jak velké jsou šance, že bude pro čtvrteční utkání v Edenu k dispozici, albánský svaz neuvedl. V nedělním ligovém zápase v Liberci naskočil za Spartu až jako střídající hráč v 83. minutě.

Laci má v reprezentaci na kontě 21 startů a jeden gól. V poslední době ale nepatřil do základní sestavy národního mužstva. Utkání proti Česku by pro něj bylo o to zajímavější, že se odehraje na stadionu v Edenu, kde sídlí Slavia, hlavní rival Sparty.

„Nikdy předem nepřemýšlím o tom, jestli budu v základní sestavě, nebo na lavičce. V národním týmu je to trochu jiné než v klubu, na všechno máte méně času. Nejsem ten typ hráče, co by dělal potíže, když se nedostane do základní sestavy. Kdybych byl v základu, budu moc šťastný, navíc tady v Česku proti domácím. Bylo by to pro mě speciální,“ řekl Laci v předtočeném rozhovoru pro ČT sport několik dní před začátkem srazu.

Michalu Sadílkovi schází v klubu parťák Václav Černý. Chtěl by si v Twente pokecat v češtiněVideo: Sport.cz, FAČR

Se spoluhráči ze Sparty se před vzájemným soubojem špičkovali. „Samozřejmě bych je úplně zničil, jak jinak. Ale bylo by to výjimečné. Se spoluhráči jsme to řešili skoro každý den. Byla by to legrace, ale jen na začátku. Oni reprezentují svou zemi, já také. Cílem je dostat se na šampionát do Německa. Líbilo by se mi, kdyby se tam dostaly obě země,“ poznamenal Laci.

„Určitě tam bylo nějaké špičkování. Doufám, že se vrátíme v dobré náladě do klubu a dáme mu to pořádně sežrat,“ smál se český záložník Lukáš Sadílek, který se ve Spartě s Lacim často střídá ve středu pole.

Albánci do Česka odletí ve středu ráno, vpodvečer je čeká tradiční předzápasový trénink. Až na Laciho jsou všichni další hráči v nominaci v pořádku, informoval tamní svaz. Utkání má ve čtvrtek v Edenu výkop ve 20:45.

Český tým se připravuje od pondělí v Praze a dnes absolvuje trénink netradičně na stadionu Bohemians 1905 v Ďolíčku. Kvůli zranění scházejí trenérovi Jaroslavu Šilhavému nejlepší střelec Patrik Schick a obránci David Jurásek s Davidem Douděrou. Kapitán Tomáš Souček, který vynechal poslední ligový zápas West Hamu, je v pořádku a v pondělí trénoval s mužstvem.

Reklama