Hlavní obsah

Šilhavý povolal na Albánii zkušené, Souček bude v pořádku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Trenér fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý povolal pro domácí kvalifikační zápas s Albánií a přátelský v Maďarsku 23 hráčů, žádný z nich není nováček. Národní tým nastoupí proti Albánii 7. září od 20:45 v pražském Edenu. V případě vítězství by udělala velký krok k postupu na EURO 2024, které příští rok v červnu a červenci pořádá Německo. Kapitán Souček bude po zranění v Anglii v pořádku, obránci Brabec a Zima se také stihli uzdravit.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vladimír Coufal a Tomáš Souček se radují z vítězství v Konfereční lize

Článek

Češi vedou svou skupinu, Albánie se spolu s Polskem drží za nimi.

„Čeká nás jeden z klíčových zápasů celé kvalifikace. Všichni si uvědomujeme, o co hrajeme. Albánie má velmi dobrý tým, o čemž svědčí i to, že po jarních zápasech je v tabulce naší kvalifikační skupiny hned za námi. Věřím, že i s podporou fanoušků zápas zvládneme a uděláme velký krok k postupu na mistrovství Evropy, na kterém v žádném případě nechceme chybět,“ avizuje trenér Jaroslav Šilhavý.

Kapitán Tomáš Souček, který o víkendu v Premier League musel kvůli otřesu po tvrdém souboji střídat, by měl být k dispozici.

„Absolvuje ještě nějaká vyšetření, ale vypadá to nadějně. Tomáš, jak jsme u něj zvyklí, chce za každou cenu na srazu být. Samozřejmě i pro nás je jeho zdraví nejdůležitější, ale v tuto chvíli to vypadá, že s ním budeme moci počítat, i když pravděpodobně vynechá páteční ligový zápas. Naši lékaři jsou ve spojení se svými protějšky z West Hamu,“ líčí situaci manažer reprezentace Tomáš Pešír.

Uzdravit se stihli také obránci Jakub Brabec a David Zima, kteří měli v létě zdravotní problémy. Aktuálně už ale ve svých klubech hrají, proto jsou v nominaci.

Jsem lepší zpěvák než tanečník, ale i k tanci jsem se nechal vyhecovat, říká Tomáš Souček o oslavách s West HamemVideo: Sport.cz

Reprezentace se naopak musí obejít bez útočníka Patrika Schicka a obránce Davida Juráska, kteří jsou zranění. V nominaci není ani brankář Tomáš Vaclík, který poslední klubový zápas odehrál v dubnu. „Ale pokud bude v Americe chytat a bude mít odpovídající formu, tak s ním samozřejmě nadále počítáme,“ ujišťuje Šilhavý.

Nominace fotbalové reprezentace na utkání s Albánií a v Maďarsku
JménoKlubStartyGóly
Brankáři
Tomáš KoubekAugsburg120
Jiří PavlenkaBrémy190
Jindřich StaněkPlzeň50
Obránci
Jakub BrabecAris Soluň362
Vladimír CoufalWest Ham371
David DouděraSlavia Praha20
Tomáš HolešSlavia Praha202
Ladislav Krejčí ml.Sparta Praha42
Patrizio StronatiPuskás Akadémia31
Jaroslav ZelenýSparta Praha80
David ZimaFC Turín160
Záložníci
Václav ČernýWolfsburg114
Alex KrálUnion Berlín362
Ondřej LingrFeyenoord Rotterdam60
Lukáš ProvodSlavia Praha102
Lukáš SadílekSparta Praha20
Michal SadílekTwente Enschede161
Tomáš SoučekWest Ham609
Útočníci
Tomáš ČvančaraMönchengladbach21
Adam HložekLeverkusen232
Mojmír ChytilSlavia Praha64
Václav JurečkaSlavia Praha60
Jan KuchtaSparta Praha153

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.