Hlavní obsah

Spor o Nedvěda přibrzdil Haška. Fotbalová politika odložila hlasování

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Všechno už mělo být touto dobou jasné. Fotbalová asociace České republiky (FAČR) v pondělí večer avizovala na úterní poledne tiskovou konferenci po mimořádném jednání výkonného výboru. Zdálo se takřka jisté, že veřejnosti na ní bude představen nový trenér reprezentace Ivan Hašek a jeho realizační tým. Přesně o tři hodiny později však byla tiskovka zrušena. V zákulisí se začalo spekulovat, co za tím vězí…

Foto: Vlastimil Vacek, Sport.cz

Karel Brückner a Pavel Nedvěd během exhibičního utkání v rámci oslavy 100 let Sigmy Olomouc. Nedvědův návrat do českého fotbalu se zatím odkládá…

Článek

Všechno je jinak. Na dveře místnosti, kde se schází dvanáct členů výkonného výboru, vyvěsili pomyslnou ceduli ZRUŠENO.

„Důvodem je vysoký počet omluvenek členů výkonného výboru ze zdravotních nebo pracovních důvodů. Zasedání se uskuteční na začátku ledna. Avizovaná tisková konference se tak neuskuteční,“ vysvětlil tiskový mluvčí Petr Šedivý.

Dobrá, mohlo se stát, že omluvenek bylo příliš. Šlo však přece o jmenování trenéra národního týmu, aby se mohl se svými lidmi rychle dát do práce před letním mistrovstvím Evropy v Německu. Kdyby panovala shoda a dobrá vůle, snad by se řešení, jak kouče odhlasovat a jmenovat, našlo.

Vybírá se nový trenér fotbalové reprezentace. V anketě Sport.cz favorit jasnýVideo: Sport.cz

Více zdrojů, jež redakce oslovila, se shoduje na verzi, co se před klíčovým jednáním odehrálo. Vývoj zase jednou zkomplikovala fotbalová politika…

Hlavní trenér Ivan Hašek, manažer Pavel Nedvěd. Tak se jevilo složení dvou klíčových nástupců Jaroslava Šilhavého a spol., kteří po složité kvalifikaci postup na šampionát vybojovali.

Zádrhel nastal u druhého jmenovaného. Grande Paolo předeslal, že je připraven k návratu do českého fotbalu. Zjistil však, že o něm má jiné představy.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Pavel Nedvěd v sídle FAČR s dresem Juventusu, za který dlouhá léta kopával.

„Nedvědovi údajně nabízeli roli, v níž by neměl ani moc pravomocí, s čímž nesouhlasil,“ shodují se tři zdroje.

Takže ani ne tak manažer, jako spíš ambasador. Nejen Nedvědovi se takové řešení nelíbilo.

Výkonný výbor není v tomto bodu jednotný. Jedna parta té druhé oznámila, že když tedy nedáte Nedvědovi patřičné pravomoci, my vám zase neodhlasujeme Haška…

Když se zkrátka zjistilo, že není domluva s Nedvědem, zůstal sám Hašek, což už pro většinu členů VV nemělo smysl oznamovat.

Čeští fotbaloví reprezentanti jsou s losem ME celkem spokojení.Video: FAČR

Šéf asociace Petr Fousek bude navíc od středy ze zdravotních důvodů mimo, takže volba se přece jen odkládá až na leden.

Zdroje z Haškova okolí říkají, že vývoj posledních hodin největšího favorita šokoval.

Není divu, není sám. Česká reprezentace zakončí kalendářní rok bez trenéra.

Reklama