Hlavní obsah

Upřímný Brabec: Na výhru v Moldavsku jsme neměli, ke gólu bylo hodně daleko

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zezadu sledoval zmar českého týmu v ofenzívě. Zároveň stoper Jakub Brabec musel hasit několik nebezpečných situací, které si v pondělním kvalifikačním duelu v Kišiněvě (0:0) vytvořil outsider z Moldavska.

Foto: Aurel Obreja, ČTK/AP

Český záložník Tomáš Souček (uprostřed) hlavičkuje v kvalifikačním utkání o EURO v Moldavsku.

Článek
Fotogalerie

Kišiněv (od zpravodaje Sport.cz v Moldavsku) - „Utkání nám jednoznačně nevyšlo podle představ. Jeho průběh dokázal, že týmy se vyrovnávají, dokážou běhat a bránit. Prostě jsme recept na Moldavany nenašli. Ke gólu jsme měli hodně daleko, bohužel," povzdechl si Brabec, podle kterého byl bezbrankový duel na stadionu Zimbru Kišiněv divný.

„Utkání bylo takové zvláštní, plné soubojů. Nedivil bych se, kdyby nám dal soupeř nějaký blbý gól. Šli jsme do toho naplno, všichni makali a snažili se, přestože nám to fotbalově jednoznačně nevyšlo. Na výhru jsme zkrátka neměli," podotkl 30letý stoper.

Foto: Aurel Obreja, ČTK/AP

Frustrace Tomáše Součka po neproměněné šanci v utkání s Moldavskem.

Klopýtnutí je o to víc překvapivé, jelikož Češi vstoupili do kvalifikace v pátek cennou výhrou nad Polskem (3:1), zatímco Moldavsko doma remizovalo s Faerskými ostrovy 1:1. „Tohle jsou nesrovnatelné zápasy, úplně jiný fotbal. Nemáte tolik prostoru, není kam nabíhat. Nedostali jsme se přes dlouhé balony do šancí, kombinační fotbal nám moc nešel," litoval Brabec, podle něhož českému mužstvu nehrál do karet nepříznivý terén.

„Nechci se vymlouvat, ať si každý udělá obrázek sám. Určitě nám ale terén nepomohl," podotkl obránce řeckého Arisu Soluň, kterého mrzí, že Češi klopýtnutím zdevalvovali páteční cennou výhru nad Polskem.

„Na začátku kvalifikace bychom čtyři body po dvou prvních zápasech brali, teď určitě ne. Důležité ale je, abychom na konci skupiny byli první nebo druzí a postoupili na EURO," dodal Brabec.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články