Hlavní obsah

Už jen Schickova přítomnost by nároďáku pomohla, neztrácí expert naději

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dlouhý seznam 31 jmen čítá přehled fotbalistů, kteří v dresu české reprezentace zasáhli do osmi zápasů nakonec úspěšné kvalifikace EURO 2024. Před jejím startem by asi nikoho nenapadlo, že ve výčtu budou chybět dvě dlouholeté opory. Kanonýr Patrik Schick a brankář Tomáš Vaclík. „O Páťových kvalitách se vůbec nemusíme bavit. Musíme mu přát, aby byl zdravý,“ avizuje bývalý trenér národního týmu František Straka v pořadu Přímák na Sport.cz.

Jak chybí Schick a Vaclík. Příspěvek z pořadu PřímákVideo: Sport.cz

 
Článek

Dlouhodobé zranění nejlepšího střelce na reprezentaci dolehlo. S produktivitou měla ve skupině velký problém. Proto musí doufat, že se Patrik Schick dá po dlouhodobých zdravotních trablech před letním šampionátem do pořádku.

„Páťa si udělal velké jméno v Německu. A je to stoprocentně jeden z top útočníků v Evropě. Už jen Schickova přítomnost v týmu by byla strašně moc důležitá. O jeho kvalitách se vůbec nemusíme bavit, jsou jasné. Neskutečný bombardér. Navíc jakýkoliv kvalitní hráč zvedne náš nároďák zase nahoru,“ zdůrazňuje František Straka.

Vtipálek Tomáš Chorý. Zápisné? Zeptám se Bráby v Belmondu, odpověděl s nadsázkou.Video: Sport.cz

Jiný případ je Tomáš Vaclík. Za národní tým nastoupil naposledy v červnu v Černé Hoře. V létě odešel za moře, kde ovšem za tým New England Revolution ještě nenastoupil.

„Jde o to, aby měl herní vytížení. Může být sice v MLS, ale když nechytá, tak to asi nejde… U gólmanů je zápasová praxe zásadní,“ říká Straka.

„U Vaclíka může být i termínový problém. MLS nemá žádnou červnovou pauzu. Vzpomněl bych Tomáše Ostráka. Odešel do Ameriky do St. Louis, a pak už za jednadvacítku nehrál. Tak aby nebyl Vaclík podobný případ,“ poukazuje Martin Mls, redaktor Sport.cz.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.