Hlavní obsah

Všichni s náma do Belmonda! Kabinou pak duněl na oslavu postupu Gott

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Švejkování je pro Čechy typické, a tak se v jeho duchu nesla také bezprostřední oslava postupu na fotbalové EURO. Severní tribuna na Andrově stadionu v Olomouci již během zápasu s Moldavskem (3:0) skandovala Belmondo, Belmondo, čímž samozřejmě reagovala na víkendový úlet tří hráčů ve stejnojmenném místním nočním klubu. Když se pak celý tým přiblížil pod tribunu na závěrečnou děkovačku, fanoušci svůj pokřik ještě vyšperkovali: Všichni s náma do Belmonda!

Čeští fotbalisté slaví s fanoušky v Olomouci postup na mistrovství EvropyVideo: Sport.cz

 
Článek

Videogalerie k zápasu Česko – Moldavsko

Euforii hráčů až v kabině zchladilo oznámení trenéra Šilhavého, že spolu s celým realizačním týmem navzdory splnění postupového cíle končí.

Hned po závěrečném hvizdu fotbalisté navlékli trička s nápisem Jedem na EURO. Trenér juchal s nimi, to ještě mužstvo netušilo, že se tak Šilhavý loučí.

Jaroslav Šilhavý odchází z tiskové konference, poslední v roli trenéra národního týmuVideo: Sport.cz

Když hráči zamířili do kabiny, ovládl ji Karel Gott. „Řeknu c'est la vie, c'est la vie, tímto končí bál, a to mě nebaví, nebaví, hrajte ještě dál, naposledy. La-la-lá, la-la-la, la-la-lá, la-la-la,“ duněl v útrobách stadionu mistrův hit.

Hlas fanoušků. Tři reprezentanti v nočním klubu? Špatný příklad pro děti, nepochopitelné!Video: Sport.cz

Zatímco hrdina zápasu Tomáš Chorý dostával na vrátnici odměnu v podobě polibků od manželky, do šatny mířily na oslavu tácy s třetinkovým čepovaným pivem.

„Hola, hola, hola, Evropa nás volá,“ burácelo z kabiny dále.

„Oslavu samozřejmě řídil náš masér a předříkávač Eda Poustka. Jsme šťastní, že jsme zvládli psychicky velmi těžký závěr kvalifikace a postupujeme,“ oddechl si kapitán Tomáš Souček.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.