Hlavní obsah

Vynucená změna v nominaci, exslávista nahradil sešívaného

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Jedna vynucená změna. Česká fotbalová reprezentace zahájila sraz před červnovými zápasy na Faerských ostrovech (17. června) a v Černé Hoře (20. června). Z nominace na poslední chvíli vypadl nemocný Ondřej Lingr, kterého nahradil Jaromír Zmrhal. Odpoledne národní tým absolvuje první trénink.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mojmír Chytil oslavuje hattrick. Fotbalisté české reprezentace zleva Jan Navrátil, Jaromír Zmrhal, Mojmír Chytil a Tomáš Souček oslavují třetí gól během přátelského utkání s Faerskými ostrovy v Olomouci.

Článek

Klubová sezona skončila, nepopulární sraz v červnovém termínu začíná.

Reprezentace se tradičně sešla v hotelu NH Collection Prague. Tam se bude národní tým připravovat až do čtvrtka, kdy odletí k sobotnímu kvalifikačnímu zápasu na Faerských ostrovech. Nebude u toho Ondřej Lingr, který z nominace vypadl kvůli nemoci.

V červnovém kvalifikačním zápase na EURO 2024 čekají českou reprezentaci Faerské ostrovy. Příspěvek z pořadu Přímák.Video: Sport.cz

„Byli jsme s ním v kontaktu už na konci minulého týdne. Komunikoval s ním hlavně doktor Petr Čechal. Má virózu a možná dostane i antibiotika," vysvětluje manažer reprezentace Tomáš Pešír absenci slávistického ofenzivního záložníka.

Trenér Jaroslav Šilhavý povolal jiného ofenzivního záložníka Jaromíra Zmrhala, který nedávno oslavil se Slovanem Bratislava slovenský titul. Bývalý hráč Slavie má v reprezentaci bilanci 22 zápasů, 1 gól.

Reklama