Hlavní obsah

Evertonu hrozí za porušení finančních pravidel bodový odpočet

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Evertonu hrozí ve fotbalové Premier League odpočet 12 bodů za porušení finančních pravidel. Podle informací listu Telegraph doporučilo potrestání vedení soutěže, protože podle prověrky účetnictví klub zaznamenal za poslední tři sezony ztrátu 304 milionů liber (8,6 miliardy korun), povolený limit je přitom 105 milionů.

Foto: Molly Darlington, Reuters

Stadion Evertonu Goodison Park

Článek

Podle listu se nyní bude případem Evertonu zabývat nezávislá komise. Rozhodnutí by mělo padnout ještě v letošním roce. Pokud klub z Liverpoolu opravdu přijde o 12 bodů, bude mu reálně hrozit sestup z Premier League. Jako trest ale může přijít i zákaz přestupů.

Aktuálně patří Evertonu v tabulce 16. místo. Z úvodních devíti kol získal sedm bodů za dvě výhry a jednu remízu.

O porušení finančních pravidel Evertonem informovala Premier League už letos v březnu. Od té doby ale k případu nezveřejnila žádné další informace s tím, že vyšetřování a jednání budou probíhat za zavřenými dveřmi. Klub provinění odmítá.

Everton je navíc aktuálně na prodej. Současný majitel Farhad Moshiri oznámil, že prodá 94 procent svých akcií. Podle médií má o podíl zájem americká investiční společnost 777 Partners.

Reklama

Související témata: