Hlavní obsah

Anderlecht a Union Berlín musí hrát v evropských soutěžích venku bez fanoušků

Fotbalisté Anderlechtu se budou muset v příštích dvou zápasech na hřištích soupeřů v evropských soutěžích obejít bez podpory svých fanoušků. UEFA belgický klub potrestala za výtržnosti, kterých se jeho příznivci dopustili minulý týden v Londýně při utkání Konferenční ligy na stadionu West Hamu. Na jeden zápas bude muset cestovat bez podpory Union Berlín, jehož fanoušci řádili v Evropské lize v Malmö.

Foto: Johan Nilsson, ČTK/AP

Hráči Unionu děkují fanouškům po výhře v Malmö. Ilustrační foto.

Článek

Fanoušci Anderlechtu v hledišti zapalovali světlice a vytrhávali sedačky, které pak házeli na příznivce domácího týmu. UEFA podle dnešního verdiktu udělila belgickému klubu pokutu 50 000 eur a zakázala mu prodávat jeho příznivcům vstupenky na příští dva venkovní zápasy v soutěžích UEFA. Trest na druhý zápas byl udělen s podmínkou na dva roky.

Union Berlín dostal k zákazu prodeje vstupenek na příští duel Evropské ligy s belgickým Saint-Gilloise pokutu 40 000 eur. Navíc se německý klub musí do 30 dnů spojit s vedením Malmö a dohodnout se na vyřešení škod, které jeho fanoušci na stadionu odpalováním pyrotechniky způsobili. Švédský klub dostal coby pořadatel za pochybení pokutu v celkové výši 74 750 eur.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články