Hlavní obsah

Barák pomstil Slavii, jediným gólem utkání sestřelil Sivasspor. Byl jsem hladový, přiznal

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Fanoušci Slavie Praha na tohohle soupeře jen tak nezapomenou. Turecký Sivasspor byl totiž jedním z celků, který právě na úkor sešívaných postoupil do vyřazovacích bojů Konferenční ligy a utnul tak jejich odvážný sen o finálové účasti před vlastními fanoušky v Edenu, neboť právě tam se nejdůležitější duel letošního ročníku této soutěže odehraje. Alespoň slaboučkou náplast na jejich rány tak nalepil bývalý hráč Slavie Antonín Barák, který jediným gólem utkání rozhodl o osmifinálové výhře Fiorentiny 1:0 právě nad Sivassporem. „Musíme ale být opatrní, ještě zdaleka jsme si nezajistili postup,“ varoval reprezentační záložník před odvetou, která Fiorentinu čeká za týden v Turecku.

Foto: Jennifer Lorenzini, Reuters

Antonín Barák z Fiorentiny se raduje z gólu.

Článek

28letý záložník nastoupil coby žolík po necelé čtvrthodině druhého dějství, aby konečně prolomil úporně bránící defenzivu soupeře. Fiorentina měla herně prakticky po celý zápas drtivou převahu, gólové vyústění ale obstaral až Barák. Po jedenácti minutách na hřišti se levačkou opřel do odraženého míče po rohovém kopu a poslal jej mimo dosah brankáře.

„Trefil to dobře, v podobných situacích je důležité dát do toho kopu více síly, pak to spíše skončí gólem," chválil zakončení českého středopolaře kouč Vincenzo Italiano. „Dnes jsem byl opravdu hladový, chtěl jsem vyhrát. V posledních týdnech mě trápilo lehčí zranění, takže jsem rád, že jsem se z toho dostal," těšilo Baráka, který se v probíhajícím ročníku Konferenční ligy prosadil již čtyřikrát.

Hubené vítězství z domácího utkání jej ale mrzí, neboť Fiorentina by při zlepšené efektivitě vyhrála daleko větším rozdílem. „Výsledek je pozitivní, ale podle mého jsme měli vyhrát o více branek. Vytvořili jsme si dostatek příležitostí, jen se nám je nepodařilo využít," mrzelo šikovného leváka, s jehož slovy souhlasil i trenér. „Je opravdu škoda, že jsme si nedokázali vytvořit výraznější náskok," smutnil Italiano.

Ten se bude v odvetě muset obejít bez zkušeného obránce Cristiana Biraghiho. Kapitán Fiorentiny totiž v závěru obdržel třetí žlutou kartu v soutěži, takže dle pravidel nemůže být využit v dalším utkání. „Upřímně? Vůbec nechápu, co se stalo. Asi byl napomínán za zdržování, ale k ničemu takovému nedošlo. Tohle rozhodnutí mě opravdu naštvalo," soptil 45letý trenér. „Výhru ale bereme, i když víme, že v Turecku nás nečeká nic lehkého," uzavřel Italiano.

Reklama