Hlavní obsah

Branka před poločasem nás srazila na kolena, litoval Rada

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zklamání bylo na jabloneckém kouči Petru Radovi očividné. Cítil, že postup do další fáze Konferenční ligy nebyl žádným sci-fi. Stačilo vyhrát v Kluži. A v prvním poločase bylo jeho mužstvo lepší než suverén rumunské soutěže posledních let. Jenže v samém závěru první půle inkasovalo rozhodující gól a z rány se už vzpamatovat nedokázalo.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

Zklamaný trenér Petr Rada odchází z hřiště po utkání v Kluži.

Článek
Fotogalerie

Kluž (Od našeho zpravodaje) - „Branka těsně před poločasem nás trochu srazila na kolena," přiznal zkušený 63letý kouč po prohře 0:2.

„Jsme samozřejmě zklamaní. V prvním poločase šlo z naší strany o povedené utkání. Domácí jsme do ničeho nepustili. Byli jsme však nepřesní ve finální fázi. Buď byly střely zblokované, nebo jsme se pokoušeli naší pozici ještě vylepšit přihrávkou. Zakončení tam moc nebylo, tohle bylo špatný. A prakticky se závěrečným hvizdem jsme dostali úplně zbytečnou branku. První náběh do vápna, centr a soupeř nás potrestal. Bylo až trošku překvapivý, že jsme po poločase prohrávali," konstatoval Rada hořce.

„Ve druhém jsme chtěli navázat na první, snažili jsme se. Jenže domácí byli trochu víc zataženější, takže jsme už měli méně prostoru. Chtěli jsme vyhrát, protože remíza je vždy ošidná. Šli jsme do rizika, hráli hodně vysoko, a z toho pramenil i druhý gól, kdy jsme to vzadu už nechali trochu otevřené. Nic jiného nám nezbývalo," zhodnotil Rada i druhou část.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

Jablonecký útočník Tomáš Čvančara v souboji s obranou Kluže.

Prohra v Sedmihradsku v konečném součtu znamenala nepostupové třetí místo ve skupině D, jeden bod za druhým Randers, který padl 0:1 v Alkmaaru.

„Tenhle výsledek však nerozhodl o tom, že jsme nepostoupili. Klíčovým zápasem celé skupiny byla asi domácí remíza s Randers. Měli jsme spoustu šancí, zápas kontrolovali, ale v devadesáté minutě inkasovali z penalty. Kdybychom ho tehdy zvládli, měli bychom pozici i před posledním kolem o hodně lepší. Přesto myslím, že jsme určitě měli na to, abychom postoupili," řekl s tím, že jeho tým opět doplatil na slabou střeleckou produktivitu.

„Šance si vytváříme, branky však nestřílíme. Hráčům ale nemůžu vytknout, že by nechtěli a přijeli zápas jen odehrát a odbránit. Snažili se a v prvním poločase výkon navazoval na naše předcházející utkání v Konferenční lize," uzavřel Rada, jehož partu už v neděli čeká ligové utkání s Teplicemi.

Jablonec ve skupině D uhrál šest bodů za výhru a tři remízy, celkem v této sezoně do jeho pokladny díky evropským pohárům přiteče zhruba 114 milionů korun.

Reklama

Související témata: