Hlavní obsah

Škoda! Cítili jsme, že na postup máme, hořekoval Kratochvíl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jejich velký sen o postupu do další fáze je pryč. Jablonec prohrál v Kluži 0:2 a Miloš Kratochvíl a spol. budou při pondělním losu další fáze v osudí chybět. Jejich pohárová pouť v této sezoně skončila v Konferenční lize na třetím místě skupiny D.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

Jablonecký Miloš Kratochvíl (vlevo) v souboji o míč Ionutem Costachem z Kluže.

Článek

Kluž (od našeho zpravodaje) - Jaký zápas byl ve skupině rozhodující?

Jednoznačně ten doma s Randers. Vedli jsme 2:1 a dostali jsme gól z penalty v poslední minutě. Tenhle zápas jednoznačně rozhodl.

Berete to tak, že na postup jste měli?

Samozřejmě, že ano a musíme to tak brát. V žádném zápase v Konferenční lize jsme nepropadli. Kdybychom si v lize stáli líp, i evropské zápasy by se nám hrály lépe. Mrzí nás to, měli jsme na to, abychom postoupili. Je to škoda. Cítili jsme, že můžeme postoupit.

Jak těžké bylo vyrovnat se po dobrém prvním poločase s gólem do šatny?

Těžké. Ale nám se to děje často, až tomu nerozumíme. Trenér nám to říká, to je jasné. Koncentrujeme se na to, ale nevím, co se pak vždy stane. S Randers jsme dostali hned po poločase dva slepené góly, pak v devadesátý. Tohle vás fakt sráží a je to frustrující.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

Jablonecký David Houska (vpravo) v souboji s Bismarkem Adjei-Boatengem z Kluže.

Jak hodně vás teď mrzí vaše šance v prvním poločase?

Samozřejmě mě mrzí. Odrazilo se to ke mně a vůbec jsem to nečekal, kopal jsem asi zbytečně z jedničky. Mohl jsem si to ještě přebrat. Reagoval jsem asi zbytečně rychle. Mrzí mě to. Zápas pak mohl vypadat úplně jinak. Nám se tohle neustále opakuje. Dostali jsme gól ve 45. minutě z jednoho centru. První poločas jsme nemuseli vůbec prohrát! Samozřejmě to s vámi zamává, když víte, že první poločas nebyl z naší strany špatný. Je to pořád dokola a sráží vás to hrozně moc.

Nepřejete si teď už konec podzimní části sezony?

To určitě ne. Nevypadá to dobře, ale samozřejmě raději hrajete zápasy, než běháte v zimní přípravě. Nechci konec, chci hrát co nejdéle, abychom se z toho dostali a napravili situaci, do které jsme se bohužel sami dostali.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

Jablonecký útočník Tomáš Čvančara v souboji s obranou Kluže.

Bude to hodně těžké?

Ještě máme dva zápasy. Pak se musíme přichystat na druhou půlku sezony a tam se bude rozhodovat. První jsme vůbec nezvládli. Ne herně, byť to nebylo podle představ, ale hlavně vůbec výsledkově. Kolikrát jsme zápasy nemuseli prohrát, mohli jsme je vyhrát, ale takhle to ve fotbale prostě chodí. Dlouho při nás možná stálo štěstí a vyhrávali jsme, i když někdy bylo utkání remízové. Těžké se z toho bude dostat. Jsme zvyklí hrát o poháry a bude těžké se tam dostat.

Reklama