Hlavní obsah

Kluž - Jablonec 2:0Jablonecký sen zničil gól do šatny

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Souboj na dálku s Randers o setrvání v Evropě Jablonec prohrál. Severočeši padli na hřišti Kluže 0:2 a ve skupině D Konferenční ligy končí na třetím místě. Přísun peněz od UEFA do zelenobílé pokladny se tak v této sezoně zastavil na zhruba 110 milionech korun. V pohárové Evropě jdou dál Dánové.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

V souboji (zleva) Jaroslav Zelený z Jablonce, Billel Omrani z Kluže a Tomáš Hübschman z Jablonce.

Článek
Fotogalerie

Kluž (od našeho zpravodaje) - Jablonečtí neměli postup ve svých rukách, v Sedmihradsku potřebovali získat víc bodů než Randers proti již jistému postupujícímu Alkmaaru. A téměř celý první poločas tato podmínka vypadala reálně. V Nizozemsku se totiž až do 87. minuty hrálo nerozhodně, Jablonec byl do pauzy s CFR lepší, ovšem potopil ho gól do šatny.

Rumunští fanoušci i na prořídlých ochozech vytvářeli chvílemi ohlušující rachot sborovým dupáním do železobetonové konstrukce tribuny, ale Hübschman a spol. se zastrašit nedali. Jablonec nejhorší tým ve skupině v úvodní části přehrával, dobře kombinoval. A hlavně se proti chybující obraně dostával i do šancí. Tu největší měl po osmi minutách hry stoper Martinec. Jeho hlavičku po rohovém kopu vykopával z brankové čáry Camara. Ve 25. minutě z dobré pozice pálil Kratochvíl. O chvíli později i Pilař s Holíkem.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

Jablonecký útočník Tomáš Čvančara v souboji s obranou Kluže.

Lídr rumunské ligy byl dlouho v blízkosti Hanušovy branky bezzubý. Přesto Severočeši do kabin odcházeli za stavu 0:1. Do vypršení normální hrací doby chybělo přesně patnáct vteřin, když si na centr z pravé strany vyskočil Debeljuh a hlavou pomocí tyče rozvlnil síť české branky. Pro tým Petra Rady šlo o tvrdý direkt. Šlo o vůbec první vážnější šanci Kluže.

Foto: Raed Krishan, ČTK/AP

Autor obou gólů Kluže Gabriel Debeljuh.

Severočeši v tu chvíli měli jeden poločas na otočení. Po pauze však Sedmihradští na risk hrající hosty již jen trestali a přidali i druhý gól. Zelenobílí svou druhou účast v základní skupině končí se ziskem šesti bodů na třetím místě.

Utkání 6. kola skupiny D fotbalové Konferenční ligy:
CFR Kluž - FK Jablonec 2:0 (1:0)
Branky: 45. a 82. Debeljuh. Rozhodčí: Osmers - Schaal, Kempter (všichni Něm.). ŽK: Bordeianu, Alibec - Kubista, Surzyn.
Kluž: Balgradean - Manea, Graovac, Burca, Camora - Boateng, Bordeianu (73. Rodríguez), Paun (72. Alibec) - Omrani (56. Costache), Debeljuh (86. Bouhenna), Deac (87. Stefan). Trenér: Petrescu.
Jablonec: Hanuš - Holík, Martinec, Zelený, Surzyn - Hübschman (79. Považanec) - Malínský (67. Kubista), Houska (88. Smejkal), Kratochvíl, Pilař (88. Vaníček) - Čvančara (68. Doležal). Trenér: Rada.
Alkmaar - Randers 1:0 (0:0)
Branka: 87. Oosting.
Konečná tabulka:
1.Alkmaar64208:314
2.Randers61419:97
3.Jablonec61326:86
4.Kluž61144:74

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články