Hlavní obsah

Červené naštvaly Trpišovského. Ousou zvolil hloupé řešení, vyloučení Plavšiče mě překvapilo, řekl kouč Slavie

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Draze vykoupený postup. Fotbalová Slavia i přes prohru 3:4 stvrdila ve čtvrteční odvetě s Lincem postup do čtvrtfinále Konferenční ligy, dvě vyloučení (Ousou a Plavšič) jsou ale pro ni čárou přes rozpočet. Kouč Trpišovský kvůli marodce v nadsázce tahá základní jedenáctku z klobouku, pro čtvrtfinále může navíc odepsat Ousoua s Plavšičem.

Foto: Florian Schroetter, ČTK/AP

Červená karta pro Srdjana Plavšiče.

Článek

St. Pölten (od našeho zpravodaje) – „Jde o velkou komplikaci, přišli jsme o dva hráče. Ousou byl jedním z ohrožených hráčů, bohužel pro čtvrtfinále se vyřadil žlutou, pak i červenou. Zvolil hloupé řešení. Věděl, že má žlutou, přesto šel do takového souboje. Před utkáním jsme si přitom říkali, že se do takové situace nechceme dostat. Stalo se, bohužel," zlobil se trenér Jindřich Trpišovský.

Ousou se stává zlým mužem Slavie, na podzim dostal červenou kartu na Spartě. I tenkrát  šel pod sprchy před pauzou. Na rozdíl od derby (prohra 0:1) to tentokrát sešívané tolik nebolelo, nepřišli o postup.

Na Letné byl napomínaný dvakrát během 13 minut, na stadionu v Sankt Pöltenu to stihl mnohem rychleji - za 7 minut. Už napomínaný 22letý kapitán švédské jednadvacítky hasil zaváhání Baha v rozehrávce a brnknul pronikajícímu Baličovi o nohy. Belgický rozhodčí Visser měl hned jasno: druhá žlutá, tudíž červená. „Bylo to od něj hloupé rozhodnutí, hloupý faul," podotkl Trpišovský.

Musel ale navíc skousnout i vyloučení Plavšiče, který šlápl v závěru protihráči na patu. Od arbitra uviděl rovnou červenou kartu. Sešívaní pak v devíti přišli nejen o vedení, nakonec z Rakouska odjeli s porážkou.

„U Plavšiče neumím říct, viděl jsem souboj jen v reálu. Nevím, k čemu přesně došlo. Každopádně červená mě překvapila," uvedl kouč Slavie. Kromě dvou hráčů přišel jeho tým o bodový příspěvek do českého pohárového koeficientu. Česko bojuje s Řeckem o patnáctou příčku, která jistí pět míst v evropských pohárech.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.