Hlavní obsah

Postup s pachutí, glosoval prohru v bláznivé odvetě naštvaný Holeš

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Věčná škoda promarněného dvougólového náskoku a odmítnuté výhry, která se Slavii vnucovala i v osmifinálové odvetě Konferenční ligy v St. Pöltenu, kde našel Linec azyl, ještě větší dvou červených karet, které pro dubnové čtvrtfinále vyřadily z kádru Pražanů Ousoua a Plavšiče. Bodů do koeficientu pro český fotbal pochopitelně také. „Je to postup s pachutí. Vedli jsem už 3:1, ale kartami a naší blbostí jsme zápas prohráli,“ naštvaně glosoval bláznivý zápas Tomáš Holeš.

Foto: Florian Schroetter, ČTK/AP

Brankář Slavie Aleš Mandous.

Článek

St. Pölten (od našeho zpravodaje) – Naštvanost byla patrná ale i na dalších hráčích Pražanů. „Mrzí mě hlavně druhý gól," přiznával Aleš Mandous, že v odvetě neměl svůj den. Na dvě vyloučení však příčiny prohry nesváděl.

„Takové góly bychom neměli dostat ani v sedmi lidech. Měli jsme ale v hlavách, že máme nahráno," naznačoval po prohře 3:4, že Slavia přistoupila k závěru utkání příliš lehkovážně a za to pykala.

Foto: Lisa Leutner, Reuters

Červená karta pro skrytého Srdjana Plavšiče.

„Proto mám ze zápasu rozporuplné pocity," přiznával před kamerami ČT slávistický kouč Jindřich Trpišovský, že radost z postupu kalí úplně zbytečná porážka.

Foto: Florian Schroetter, ČTK/AP

Trenér Slavie Jindřich Trpišovský.

„Přitom jsme do utkání vstoupili dobře, vedli jsme o dva góly, soupeře nepustili do žádné vyložené šance. Prvním zbytečným vyloučením jsme si ale zápas zkomplikovali. Ztráta Ousoua a Plavšiče ale představuje rovněž komplikaci, protože oba patří do základní sestavy. Naštěstí teď přijde reprezentační přestávka, takže se snad uzdraví další hráči, kteří teď nuceně absentují," utěšoval se trenér Pražanů.

Při pohledu na přehled sedmi soupeřů nabízejících se pro čtvrtfinále měl jasno takřka okamžitě. „Chtěl bych do Holandska. Nikoli ale na Feynoord, ale na konfrontaci s Eindhovenem."

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.