Hlavní obsah

Čtvrtfinále je velká motivace. Odveta se Servette je jako zápas o titul, říká Koubek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V 72 letech stojí na prahu životního úspěchu. Pokud s fotbalovou Plzní zvládne čtvrteční odvetu osmifinále Konferenční ligy se Servette, stane trenér Miroslav Koubek, podobně jako Viktoria, poprvé v této fázi evropské soutěže. „Tohle je velký motiv. Máme obrovskou touhu to dokázat,“ prohlásil Koubek na středeční tiskové konferenci v Doosan Aréně. První zápas v Ženevě skončil 0:0.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Trenér Plzně Miroslav Koubek varuje před odvetným utkáním osmifinále Evropské konferenční ligy proti Servette Ženeva

Článek

Je pro vás čtvrteční duel největším v trenérské kariéře?

Těžko říct. Nejsem o tom úplně přesvědčený. Koučoval jsem zápasy, kdy jsme museli uspět, abychom se stali mistry ligy. Takže bych přirovnal velikost odvety se Servette k utkáním o titul.

Musel jste po nedělní vysoké výhře nad Spartou (4:0) krotit euforii, nebo chcete těžit z pozitivní vlny?

V týmu nepanuje přehnaná euforie. Kluci jsou rozumní, vědí, o co hrají. Tohle bude psychicky náročnější zápas než ten se Spartou. Teď musíme. Z nedělního utkání si odnášíme pouze sebevědomí, nic jiného.

V Ženevě byl k vidění spíš boj. Servette se prezentovalo silově, vysoce zodpovědně do defenzivy. Očekáváte podobnou odvetu?

Náš scénář a strategii boje nebudu prozrazovat. Vezmu to zeširoka. V českém prostředí panuje zkreslený obraz o Servette. Což je způsobeno tím, že se Slavii podařilo dvakrát Servette porazit. V očích pseudoodborníků tímto klesá na vážnosti. Ale opak je pravdou. Servette hraje o švýcarský titul, má vynikající mužstvo. Odveta bude o detailech. Doporučoval bych všem přečíst si článek o hráčích Servette s Martinem Frýdkem, který působí v Lucernu. Já se pod něj podepisuju.

Frýdek skládá týmu Servette kompliment.

Kompliment skládám i já. V prvním zápase proti nám ukázalo dvě tváře. Nejdřív silovou, po přestávce kreativnější. Dokáže hrát technicky i kombinačně, ale umí hru přizpůsobit soupeři. Servette ví v každém momentu, co dělá. Viděli jsme jeho několik posledních zápasů v tomto roce, v němž ještě neprohrálo. Musíme se vyždímat, abychom tomuto mužstvu dokázali čelit.

V Ženevě si odpykával karetní trest nejlepší ligový střelec Pavel Šulc. Může být pro odvetu trumfem Viktorie?

Je produktivní, kreativní. Nikdy to však není o jednom hráči, ale o výkonu celého mužstva. Týmovost je slovo, na kterém si hodně zakládáme. Každý hráč do toho vkládá svůj talent. Nenazval bych tedy odvetu one-man show Pavel Šulc.

V posledních zápasech o sobě dává vědět obránce Souaré, který dával gól Spartě. Nelitujete, že není na pohárové soupisce?

Ukazuje se, že je to škoda. Ale když přišel v zimě z Vyškova, nebyl v dobrém stavu, byl zraněný. V době, kdy se vytvářela soupiska, byl nepoužitelný.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články